بازاریابی از مهم‌ترین ارکان هر کسب‌و‌کار است. حتی شرکت اپل میلیارد‌ها دلار از درآمدش را برای بازاریابی خرج می‌کند تا فروش خوبی داشته باشد. اگر شما بهترین محصول دنیا را داشته باشید، اما نتوانید آن را به خوبی ارائه دهید، از فروش آن پول خوبی کسب نخواهید کرد. یک جا استیو جابز می‌گوید: نحوه ارائه کردن هر محصولی، ارزش آن محصول را مشخص می‌کند. اما چه ترفند‌هایی برای بازاریابی لازم است به‌کار گیرید؟ تکنیک‌های فن بیان در بازاریابی کدام‌اند؟ یکی از ارکان بازاریابی اصولی و اثر بخش، مهارت فن بیان است. 

 

فن بیان در بازاریابی چیست؟

مهارت فن بیان از موضوعاتی است که در اکثر مشاغل نقش تعیین‌کننده و اساسی دارد. فن بیان در انواع بازاریابی تلفنی، شبکه‌ای، اینترنتی، مجازی و غیره، جزء جدایی ناپذیر شغل محسوب می‌شود.

بازاریاب‌ها، با این سلاح می‌توانند مشتری خودشان را قانع کنند. فن بیان هسته اصلی شغل بازاریابی را تشکیل می‌دهد و کسی که از مهارت فن بیان بالایی برخوردار نباشد نمی‌تواند به مدارج بالا برسد. اصل اول در بازاریابی، ایجاد ارتباط مناسب با مخاطب و جلب احساس اعتماد او است. برای این امر، مهارت فن بیان و استفاده از تکنیک‌های عملی فن بیان، تنها شیوه کار‌آمد و معتبری است که مخاطب را به مشتری تبدیل می‌کند و از مشتریان، مشتریان وفاداری خواهد ساخت.

 

اصول فن بیان در بازاریابی

بازاریابی از مهم‌ترین ارکان هر کسب و کار است و پایه بازاریابی را، اصول فن بیان تشکیل می‌دهد. نکته حائز اهمیت در کسب‌و‌کار این است که بازاریابی به‌درستی صورت پذیرد و سلاح یک بازاریاب حرفه‌ای، بیش از همه، فن بیان او خواهد بود. چند نکته مهم و کاربردی در مورد ترفندهای فن بیان برای بازاریابی حضوری را بررسی می‌کنیم:

  • سعی کنید با اطمینان کامل صحبت کنید.
  • زبان بدن مناسبی داشته باشید.
  • تن صدای خود را کنترل کنید.
  • نیازهای مشتری را بشناسید یا سعی کنید در او نیاز ایجاد کنید.
  • حرفه‌ای و کاریزماتیک سخن بگویید.
  • مشتری خود را بمباران اطلاعاتی نکنید.
  • در صحبت‌های خود، سود‌های مشتری را پررنگ کنید.
  • پس از فروش به‌خوبی مشتری خود را پیگیری کنید.
  • از مشتریان ناراضی به نفع خود استفاده کنید.

 

تاثیر مهارت‌های فن بیان در بازاریابی چقدر است؟

فن بیان، شامل مهارت‌های ارتباطی، زبان بدن و مهارت‌های کلامی است. استفاده از زبان بدنی مناسب، یکی از تکنیک‌های لازم برای داشتن فن بیان قوی محسوب می‌شود. تاثیرگذاری شما به‌عنوان یک بازاریاب در مشتری و جلب اعتماد او، به استفاده از زبان بدن مناسب بستگی دارد. چند اصل از اصول و ترفندهای افزایش قدرت بیان در بازاریابی را بررسی می‌کنیم:

ظاهری آراسته داشته باشید.

از زبان بدن مناسب استفاده کنید. 

از مشتری بیشتر سوال بپرسید.

توضیحات خلاصه و اندک بدهید.

بر سر قیمت بحث نکنید.

این چند تکنیک ساده فن بیان می‌تواند در مخاطب شما، اثر بگذارد.

 

فن بیان برای بازاریابی و جذب مشتری

محبوب‌ترین مدل فروش، مدل فروش حضوری کالا است. در فروش حضوری، تکنیک‌های مختلف فن بیان برای جذب نظر مشتری، به کمک بازاریاب می‌آیند. توسعه ترفندهای بازاریابی، با تقویت مهارت‌های فن بیان، تغییرات بزرگی را در زندگی شما به‌وجود خواهد آورد. استفاده از زبان بدن در کنار فن بیان، به جذب نظر مشتری کمک بسیاری می‌کند. برقراری ارتباط چشمی با مخاطب، لحن خوب فروشنده و خلق‌وخوی مناسب او، مواردی هستند که مخاطب را به مشتری، و مشتری را به مشتری دائم و وفادار تبدیل می‌کند.

اهمیت فن بیان در بازاریابی تلفنی

تلفن مارکتینگ، یکی از شیوه‌های محبوب حرفه بازاریابی امروز در دنیا است. برای توفیق در امر تجارت، جذب مشتری و ایجاد اعتماد، تکنیک‌های فروش حضوری کافی نیست. در دنیای امروز کسب‌و‌کار، بایستی از مرز فروش حضوری و ارتباط چشمی، فراتر رفت. مهم‌ترین این ترفندها، فن بیان است. در بازاریابی تلفنی که باب ارتباطات امروزی است، تنها قدرت کلام در اختیار شما قرار دارد که برای جذب مخاطب، کافی به‌نظر نمی‌رسد. دو حالت بازاریابی تلفنی داریم که در مورد آن‌ها توضیح می‌دهیم:

نوع اول بازاریابی تلفنی:

در این نوع بازاریابی تلفنی، بازاریاب از قبل با مشتری آشنایی داشته است. با تماس‌های تلفنی، سعی می‌کند او را به خرید محصولات دیگر یا کالاهای جدید، دعوت کند. مثل پیامک‌های تبلیغاتی که از فروشگاه‌هایی که از آن‌ها خرید کرده‌اید، دریافت می‌کنید.

نوع دوم بازاریابی تلفنی: 

در این حالت بازاریابی تلفنی، بازاریاب دنبال مشتری می‌گردد. در این نوع بازاریابی تلفنی، بازاریاب باید شرکت و محصولات و خدماتی را به مخاطب معرفی کند و او را به خرید محصول، ترغیب کند.

 

تکنیک فن بیان جردن بلفورت در بازاریابی که او را به گرگ وال استریت تبدیل کرد

تا زمانی که شرکتی نتواند خود را خوب معرفی کند و به مخاطب بشناساند، دیگران نمی‌توانند به آن اعتماد کنند. وقتی که اعتمادی بین شما و مشتریان شکل نگیرد، فروش یک کالا سخت‌تر از آن است که فکرش را می‌کنید. جردن بلفورت، بزرگ‌ترین دلال بازار بورس، وقتی شرکتش را راه انداخت، اصلا فروش خوبی نداشت. تا اینکه یک روز جرج، شیوه کار شرکت را عوض کرد. او شروع به فروختن سهام به قشر میلیونر آمریکا کرد. این قشر افراد باهوشی بودند و الکی پول خرج نمی‌کردند. جردن بلفورت شیوه بازاریابی تلفنی شرکت را تغییر داد. او به تک‌تک کارمندانش برگه‌هایی داد که در آن‌ها تکنیک‌ها و جملاتی گفته شده بود که چطور بتوانند بهتر صحبت کنند و احساس اعتماد را در مخاطب به‌وجود آورند. جردن با تقویت فن بیان در بازاریابی تلفنی کارکنانش توانست به گرگ وال استریت معروف شود و کل بازار بورس را در دستانش بگیرد. گرگ وال استریت راه‌های تقویت فن بیان را به کارکنانش آموزش داده بود.

 

چند راهکار برای مهارت فن بیان در بازاریابی تلفنی

اصول مکالمه تلفنی برای فروشندگان و بازاریابان از نکات ضروری کسب‌و‌کار به‌حساب می‌آید. رعایت چند نکته کوچک فن بیان در گفتگوی تلفنی می‌‌تواند در اخذ نتیجه، سهم بزرگی داشته باشد.

  • در گفتگوی تلفنی زمان را در نظر بگیرید.
  • به مکان خود یا فرد مقابل توجه کنید.
  • صدای مناسبی داشته باشید.
  • لبخند بزنید.
  • به مخاطب تلفنی با دقت گوش کنید.
  • پشت تلفن همه مطالب را بیان نکنید.
  • قبل از صحبت کردن فکر کنید.
  • محترمانه خداحافظی کنید.

ترفندهای فن بیان در بازاریابی تلفنی

در فرایند بازاریابی و فروش، معرفی خوب محصول و خدمات، مهم‌ترین نقش را دارد. اما اولین گام در بازاریابی این است که مشتری نسبت به کالا یا خدمات شما احساس نیاز کند.  این دقیقاً همان حرفه‌ای است که بازاریابان خوب آن را درون خود دارند و دیگران از آن بی‌نصیب هستند. بازاریابان حرفه‌ای به خوبی می‌توانند احساس نیاز مشتری به چیزی که نمی‌خواهد را ایجاد کنند‌ در حقیقت بازاریاب از رفتار‌های  تکانشی مشتریان، برای وادار کردن آن‌ها به خرید وسایل استفاده می‌کند. یعنی با ایجاد کردن جو پرفشار برای مشتری، او را وادار می‌کنند که دست به رفتار ناسنجیده بزند. در بازاریابی تلفنی استفاده از دو ترفند فن بیان بسیار تاثیرگذار است:

اول اینکه آرام حمله کنید!

دومین مسئله این است که به مشتری فشار نیاورید.

فن بیان در بازاریابی به شما کمک می‌کند که خوش بیان‌تر با مشتری رفتار کنید‌ یکی از سوالات مهمی که مشتری هنگام خرید از خود می‌پرسد این است که چرا باید به شما اعتماد کند؟ پس نزد مشتری از خود رزومه خوبی بر جای بگذارید تا به شما اعتماد کرده و به مشتری وفادار شما تبدیل شود.

تأثیر فن بیان موثر در بازاریابی حضوری

افراد موفق معمولاً از فن بیان خوبی برخوردار هستند. قطعاً هیچکس با قدرت فن بیان بالا به دنیا نمی‌آید. همه کسانی که مهارت سخنرانی و قدرت بیان را آموخته‌اند، در ابتدا اضطراب و کم‌رویی را تجربه کرده‌اند. تفاوت آن‌ها با دیگران، در تلاششان برای بهتر کردن شخصیت خویش و افزایش مهارت فن بیان بوده‌است. توانایی خوب صحبت کردن با مخاطبان برای موفق شدن بسیار مهم است. خوب حرف زدن می‌تواند احترام و توجه دیگران را جلب کند. برای اینکه فن بیان خوبی داشته باشید، در ابتدا باید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. هر چه بهتر حرف بزنید، خودتان را بیشتر از قبل دوست خواهید داشت. به عنوان یک بازاریاب اگر بتوانید حس خوب در مخاطب خود ایجاد کنید، حتی در بدترین شرایط اقتصادی می‌توانید از رقبای خود پیشی بگیرید.