تصویر ارتباط موثر در فروش

ارتباط موثر در فروش

آنچه در این مقاله می خوانید

فرقی نمی‌کند که در چه زمینه‌ای فعالیت دارید، باید بدانید در صورتی که نتوانید ارتباط موثری را با مشتریان خود برقرار کنید، نمی‌توانید در کسب و کار خود موفق شوید. قبل از فروش هر محصول یا ارائه هر نوع خدماتی شما باید بدانید که چطور می‌بایست با مشتریان خود ارتباط موثری را برقرار کرده و آن‌ها را ترغیب و تشویق به خرید محصولات یا استفاده از خدمات خود کنید. حالا این ارتباط می‌تواند به شیوه‌های مختلفی از قبیل کلامی، تلفنی، پیامکی و… صورت بگیرد. موضوع مهم در چنین شرایطی آشنایی کافی و کامل با تکنیک‌های ارتباط موثر در فروش است. 

به طور کلی یادگیری هنر و تکنیک ارتباط موثر در فروش به شما کمک می‌کند تا بتوانید بیشتر بر روی مشتریان خود تاثیر بگذارید و فروش خود را افزایش دهید. برای یادگیری انواع تکنیک‌های ذکر شده به صورت تخصصی و کامل می توانید در دوره ارتباط موثر شرکت کنید.

البته باید بدانید که این مهارت صرفاً در دسته بندی کسب و کارها قرار نمی‌گیرد و شما می‌توانید برای ایجاد ارتباط موثر در سازمان نیز از آن بهره‌مند شوید تا بتوانید روند مدیریت خود را بهبود ببخشید.

 

اهمیت ارتباط موثر در فروش 

بهتر است ابتدا یک مرور کلی بر دلایل اهمیت ارتباط موثر در فروش داشته باشیم تا بهتر بتوانید ضرورت وجود این عامل در کسب و کار خود را درک کنید. 

به طور کلی ارتباط موثر از سه جنبه مورد توجه قرار می گیرد؛ جلب توجه مخاطب در ارتباط با موضوع، تاثیر گذاری و متقاعد سازی مشتری به منظور خرید محصول یا استفاده از خدمات و انتقال اطلاعات مورد نظر به صورت جامع و دقیق. 

با توجه به این جنبه‌ها و پیامدهایی که هر یک از آن‌ها در پیش خواهند داشت، می‌توانید به میزان تاثیرگذاری ارتباط موثر در فروش بر روی انواع مشتریان پی ببرید. زمانی که قصد داشته باشید محصولی را به فروش برسانید یا فردی را به استفاده از خدمات خود ترغیب کنید، ابتدا باید اطلاعات مربوطه را به صورت دقیق و حساب شده به فرد انتقال دهید. بعد از ارائه توضیحات و انتقال اطلاعات مورد نظر، حالا باید بدانید که چگونه می‌توانید توجه مخاطب و مشتریان را به موضوع مورد نظر خود جلب کنید. در آخر بعد از انتقال اطلاعات و جلب توجه افراد، قدم نهایی متقاعد سازی مشتریان برای خرید محصولات و استفاده از خدمات است. 

البته لازم به ذکر است هر یک از انواع تکنیک ارتباط موثر فروش شامل مفاهیم گسترده‌ای هستند که باید به خوبی با هر یک از آن‌ها آشنا شوید و نمی‌توان در چند خط هر یک از این موارد را توضیح داد. در واقع هدف اصلی از ذکر جنبه‌های مختلف ارتباط موثر در فروش، مشخص کردن میزان اهمیت و ارزش آن در کسب و کار است. 

تصویر تکنیک ارتباط موثر فروش

شرکت در دوره ارتباط موثر در فروش

در این مطلب به طور کلی اهمیت و ضرورت وجود ارتباط موثر در فروش را ذکر کردیم و همچنین انواع ارتباط موثر شاخص را مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که متوجه شدید توانایی مذاکره و ایجاد ارتباط موثر با مشتریان تاثیر مستقیم و بسزایی بر افزایش درآمد و اعتبار کسب و کار شما دارد که باید آن را جدی بگیرید. به جرات می‌توان گفت در انواع بازارهای رقابتی، مهارت ارتباط موثر می‌تواند وجه تمایز اصلی شما با رقبایتان باشد. 

در صورت تمایل به شرکت در دوره ارتباط موثر در بازاریابی و فروش می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی ذکر شده با مجموعه تماس حاصل فرمایید و از مشاوره تخصصی در این زمینه بهره‌مند شوید. 

مهارت‌ های ارتباط موثر در فروش 

در ادامه انواع مهارت‌های مورد نیاز برای داشتن یک ارتباط موثر را ذکر خواهیم کرد. 

 

  • ایجاد شرایط مناسب برای تصمیم گیری فرد 

یکی از تکنیک‌های مهمی که در برقراری ارتباط موثر اهمیت زیادی دارد، توانایی ایجاد شرایط مناسب برای فرد به منظور تصمیم‌گیری است. در درجه اول باید بدانید که نیاز نیست شما به جای مشتری به منظور خرید محصول و دریافت خدمات تصمیم بگیرید؛ بلکه وظیفه شما برقراری تعامل و همفکری با مشتری به منظور اتخاذ بهترین تصمیم از جانب او است. زمانی که شما نتوانید شرایط مناسبی را برای تصمیم‌گیری مشتری فراهم کنید، افراد نمی‌توانند اعتماد کافی به شما داشته باشند و در نتیجه احتمال خرید کاهش پیدا می‌کند. 

به این منظور شما باید با بیان توضیحات دقیق در ارتباط با انواع محصولات و خدمات مشتری را به طور کامل راهنمایی کنید تا بتواند بسته به اطلاعاتی که در اختیار دارد بهترین تصمیم را بگیرد؛ همچنین به منظور تاثیرگذاری بیشتر می‌توانید گزینه‌های مختلفی را به مشتریان پیشنهاد دهید. زمانی که افراد گزینه‌های بیشتری را برای انتخاب داشته باشند، بهتر می‌توانند تصمیمی را مطابق با سلایق و خواسته‌های خود بگیرند. زمانی که شما بتوانید بدون تحمیل و دخالت دادن تصمیمات خود فرصت تصمیم گیری را به افراد بدهید، می‌توانید آن‌ها را به مشتریان وفادار خود تبدیل کنید. 

 

  • سنجش توقعات و نیازهای فرد

دیگر تکنیک ارتباط موثر فروش آشنایی با توقعات و نیازهای افراد است. زمانی که شما مکالمه‌ای را با یک مشتری برقرار می‌کنید باید در همان ابتدا با ارائه پرسش‌ها و در نظر گرفتن عوامل دیگر متوجه توقعات فرد نسبت به خود و محصولات و خدمات کسب و کار بشوید. مهم‌ترین سوالی که در این رابطه باید از خود بپرسید این است که آیا فرد به محصولات یا خدمات من احتیاج دارد یا خیر و اینکه چرا باید این محصولات و خدمات را به او پیشنهاد دهم؟ زمانی که بتوانید به این سوالات پاسخ دهید، می‌توانید با توجه به نیاز و خواسته‌های مشتریان خود بهترین گزینه‌ها را به آن‌ها پیشنهاد دهید. زمانی که مشتریان بدانند چرا به خدمات و محصولات شما احتیاج دارند، تمایل بسیار بیشتری به خرید خواهند داشت. 

 

  • توانایی شنیدن و درک افراد

به عنوان دیگر تکنیک ارتباط موثر در فروش باید به توانایی شنیدن و درک افراد اشاره کنیم که بسیار حائز اهمیت است. زمانی که مشتری بداند شما آن را درک می‌کنید و می‌توانید متوجه دغدغه‌ها و نیازهای او شوید، بیشتر به کسب و کارتان اعتماد خواهد کرد و به شما وفادار می‌ماند. بر این اساس شما باید تمام سوالات و مواردی که باعث نگرانی و سردرگمی مشتری می‌شوند را به طور کامل بشنوید و در قبال پاسخ مناسبی را به فرد دهید. در این راستا برای برقراری ارتباط موثر در فروش آگاهی از برقراری حد تعادل میان شنیدن و صحبت کردن اهمیت بسیار زیادی دارد. 

تصویر فروش مذاکر ارتباط موثر

پیامدهای نداشتن ارتباط موثر در فروش 

به عنوان پیامدهای منفی نداشتن ارتباط موثر در فروش با مشتریان عبارتند از: 

  • به وجود آمدن احساس نارضایتی و خشم در مشتریان 
  • کاهش سطح فروش کسب و کار و عدم توانایی در افزایش درآمد 
  • از بین رفتن فرصت‌های فروش محصولات یا ارائه خدمات 
  • عدم توانایی در تبدیل افراد به مشتریان وفادار 
  • بروز مشکلات مربوط به کاهش اعتبار برند 
  • فراهم شدن بستر مناسب برای توسعه و گسترش کسب و کار 

 

فواید ارتباط موثر در فروش

تا اینجای مطلب به طور کامل با انواع تکنیک ارتباط موثر فروش و دلایل اهمیت آن برای هر کسب و کار آشنا شدید. 

به عنوان فواید شاخص و اصلی ارتباط موثر در فروش می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم: 

  • فراهم شدن بستر مناسب برای گسترش و توسعه کسب و کار 
  • ارتقای سطح اعتماد مشتریان به کسب و کار خود و تبدیل کردن آن‌ها به مشتریان وفادار 
  • افزایش اعتبار برند کسب و کار 
  • ایجاد شرایط مناسب برای تبلیغ زبانی توسط مشتریان 
  • افزایش فروش و درآمد 
  • شرایط مساعد برای برقراری روابط کاری مختلف 
  • شناساندن خود به عنوان یک مسئول یا فروشنده موفق و مسئولیت پذیر 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سوالی ندارید؟