حنجره هم مانند تمامی اعضای بدن دچار آسیب می‌شود و باید قبل از آنکه مشکلی برای آن ایجاد شود از بروز مشکلات در آن جلوگیری کنید. بهداشت صوتی یا مراقبت از حنجره از جمله نکاتی است که باید در پیشگیری از آسیب‌های حنجره و اختلالات صوتی انجام دهید.

بهداشت غذایی و بهداشت دهان و دندان از جمله موارد مهمی است که در داشتن حنجره‌ای سالم به شما کمک می‌کنند.

هر چند مراقبت از حنجره برای همه افراد لازم است؛ اما افرادی هستند که داشتن صدای خوب برایشان اهمیت بیشتری دارد؛ از این رو پایبندی به پاسخ‌های سوال “چگونه حنجره خود را تقویت کنیم” برای آن‌ها واجب‌تر است.

 

انواع مراقبت و بهداشت صوتی

مراقبت از حنجره در دو گروه مختلف از افراد صورت می‌گیرد:

  1. افراد عادی که سعی در تقویت حنجره و مراقبت از تارهای صوتی خود را دارند و همیشه این پرسش برایشان مطرح است که چگونه حنجره خود را صاف کنیم
  2. تقویت حنجره در خوانندگان و کسانی که با حرف زدن بیشتر سروکار دارند

یک‌سری نکات درباره سوال چگونه حنجره خود را قوی کنیم وجود دارد که بهتر است توسط عموم رعایت شود تا در دراز مدت دچار اختلالات صوتی نشوند. فریاد زدن، بلند صحبت کردن، جیغ کشیدن، به سرعت حرف زدن، حرف زدن در زمان غذا خوردن یا انجام کارهای سنگین، صاف کردن مکرر گلو، سرفه‌های مکرر از جمله مواردی است که باید همه افراد برای مراقبت از حنجره تا جای امکان از انجام آن‌ها جلوگیری کنند.

اگر این افعال در روزمره افراد وجود داشته باشد باعث آسیب دیدن تارهای صوتی آن‌ها می‌شود؛ از این رو باید بدانیم چگونه حنجره خود را صاف کنیم به گونه‌ای که به تارهای صوتی‌مان آسیب نرسد و در طولانی مدت دچار مشکل نشویم.

بازیگران یا خوانندگان باید نکات بیشتری را رعایت کنند؛ زیرا حنجره برای آن‌ها از حساسیت بیشتری برخوردار است؛ این افراد علاوه بر اینکه باید روش‌های تقویت فن بیان را رعایت کنند، باید در تغذیه خود نیز نکاتی را مورد توجه قرار دهند.

تصویر تقویت تارهای صوتی

تاثیر مواد غذایی در تقویت حنجره

مواد غذایی نیز می‌توانند روی تقویت تارهای صوتی تاثیر داشته باشند. مصرف برخی از مواد غذایی می‌تواند روی صدا تاثیر بسیار منفی بگذارد و با بروز حساسیت باعث ایجاد اختلال در حرف زدن می‌شود. برخی از این مواد نیز آسیب جدی‌تری به این اندام وارد می‌کنند که باید از لیست برنامه غذایی حذف شوند؛ این مورد برای خوانندگان و بازیگران از اهمیت بیشتری برخوردار است.

باید بدانید در مراقبت از حنجره غذاهای تند و فلفلی می‌توانند تاثیر بدی روی حنجره بگذارند.

برای اینکه بدانیم چگونه از حنجره خود مراقبت کنیم باید از مصرف الکل خودداری کنیم؛ همچنین مصرف الکل می‌تواند در ایجاد سرطان حنجره و آسیب جدی به تارهای صوتی تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. مصرف سیگار و دخانیات نیز علاوه بر اینکه برای سلامتی بسیار مضر هستند، باعث می‌شوند تارهای صوتی به‌ مرور زمان ضعیف شوند. برای مراقبت از حنجره و اینکه چگونه حنجره خود را گرم کنیم باید مصرف مواد اسیدی مانند سرکه، آبلیمو و آبغوره را از برنامه غذایی خود حذف کنیم.

 

موارد ممنوعه در مراقبت از حنجره

برای اینکه بدانیم چگونه از حنجره خود مراقبت کنیم، باید از موارد ممنوعه نیز آگاهی داشته باشیم؛ از جمله مواردی که انجام دادن آن در طول روز باعث بروز اختلالات می‌شود، خندیدن آن هم با صدای بلند است.

در صورتی که می‌خواهید در مراقبت از تارهای صوتی عملکرد بهتری داشته باشید بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • زمان صحبت کردن باید عضلات صورت خود را سفت کنید. شل و ول صحبت نکنید و به آرامی حرف بزنید.
  • ورزش‌های پر سر و صدا و تنفس ناهماهنگ و نادرست می‌تواند روی حنجره تاثیر گذار باشد.
  • برای اینکه بدانیم چگونه حنجره خود را باز کنیم، باید با سرعت معمولی صحبت کنیم و از فریادهای ناگهانی و جیغ زدن خودداری کنیم.
  • اگر می‌خواهید در مراقبت از حنجره عملکرد بهتری داشته باشید، بهتر است در زمان بیماری‌های تنفسی و آلرژیک از حرف زدن به مدت طولانی خودداری نمایید.

 

راهکارهای تقویت حنجره

این پرسش چگونه حنجره خود را گرم کنیم از جمله مواردی است که آوازه خوان‌ها به آن بیشترین توجه را دارند. یکی از راهکارهای تقویت حنجره این است که بتوانید به طور استاندارد و درست نفس بکشید به‌طوری‌که از تمام ظرفیت تنفسی خود استفاده کنید. کنترل استرس در جمع نیز از جمله مواردی است که می‌تواند در مراقبت از حنجره تاثیر گذار باشد؛ زیرا به‌ واسطه آن نوع صدای شما و زیر و بمی آن کنترل خواهد شد. یک سری تمرینات ورزشی نیز وجود دارد که می‌توانند در تقویت تارهای صوتی به شما کمک کننده باشند:

  • فک پایین را شل کنید. نفس بکشید و سرعت تنفس خود را به‌ مرور زمان بالاتر ببرید؛ این نوع تمرینات ورزشی می‌تواند عضلات زیر فک و گلو را تقویت کند.
  • دست‌تان را در زیر چانه قرار داده و فک خود را به آرامی باز و بسته کنید.
  • اینکه چگونه حنجره خود را باز کنیم نیز از جمله مواردی است که باید به آرامی انجام گیرد. صاف کردن گلو به صورت مکرر و با سرعت زیاد می‌تواند به تارهای صوتی آسیب برساند.
  • بسیاری از افراد هستند که می‌گویند چگونه حنجره خود را بم کنیم که این مورد امکان‌پذیر نیست مگر با مصرف دارو و عمل‌های جراحی.

تصویر چگونه حنجره خود را گرم کنیم

عوامل مؤثر در تقویت حنجره و تارهای صوتی

اینکه چگونه حنجره خود را تقویت کنیم از جمله مواردی است که آوازه خوان‌ها بسیار به آن توجه دارند. گذراندن دوره فن بیان و سخنوری می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در مراقبت از حنجره و تارهای صوتی داشته باشد. صداگذاری، گویندگی و خوانندگی از جمله شغل‌هایی است که فعالان در آن‌ها باید بتوانند در تقویت حنجره خود بهتر عمل کنند. رفتار، شرایط محیطی و آب و هوایی و عادات روزانه از جمله مواردی است که می‌تواند روی حنجره تاثیر گذار باشند.

البته نشانه‌هایی هم وجود دارد که به شما هشدار می‌دهد تا سریع‌تر نسبت به مراقبت صحیح از حنجره خود اقدام کنید؛ خش دائمی در صدا در هنگام حرف زدن، بم بودن نامتعارف صدا، ایجاد صداهای نامناسب و عمیق شدن ناگهانی از صدا از جمله این موارد است.

در بعضی از کلاس‌هایی که برای تقویت فن بیان برگزار می‌شود بسیاری از افراد می‌گویند که چگونه حنجره خود را بم کنیم که همان طور که کمی قبل‌تر گفتیم، این مورد بدون مصرف دارو و عمل نمی‌تواند امکان‌پذیر باشد.

 

جمع‌بندی

در نهایت با توجه به همه مواردی که در رابطه با مراقبت از حنجره گفتیم، شما می‌توانید این نکات را در جهت بهبود و پیشگیری از اختلالات صوتی رعایت کنید. اینکه بدانیم چگونه حنجره خود را قوی کنیم می‌تواند تأثیر بسیار خوبی در نحوه صحبت کردن و فن بیان ما داشته باشد.

همچنین رعایت بعضی موارد تغذیه‌ای می‌تواند به شما در داشتن یک صدای صاف و بدون خط و خش و حنجره‌ای سالم کمک کند. علاوه بر پرهیزهایی که در تقویت حنجره وجود دارد شما با خوردن بعضی از مواد غذایی می‌توانید در این روند بهتر عمل کنید.