بی‌شک یکی از خواسته‌های هر انسان حاضر در جامعه، آن است که چگونه می‌تواند بدون استرس در جمع‌های مختلف صحبت کند. در مسیر رسیدن به صحبت کردن بدون استرس تمریناتی وجود دارد که این تمرینات و مهارت‌ها در تقویت مهارت سخنرانی بسیار کمک کننده خواهد بود.

در کنار آنچه مطالعه می‌کنید مجموعه مدیران سنتر دوره‌هایی جامع و کامل را به کمک برترین استادان این حوزه تهیه کرده است تا شما بتوانید از مهارت فن بیان و سخنوری بهره‌مند شوید.

 

چگونه در جمع بدون استرس صحبت کنیم؟

همه ما ممکن است با تجربه ترس قرار گرفتن در موقعیت صحبت کردن آشنا باشیم و این موضوع در خصوص بزرگ‌ترین و موفق‌ترین سخنرانان دنیا نیز صدق می‌کند که به این حالت گلاسوفوبیا که ترس از صحبت کردن است نیز گفته می‌شود. حال پرسش آن است برای غلبه بر این ترس چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

به طور کلی بیشتر افراد در هنگام صحبت کردن در جمع دچار اضطراب و حالت عصبی خواهند شد و ذهن آن‌ها به طور ناخودآگاه شروع به گفتن خودگویی منفی می‌کنند. کسانی که قصد سخنرانی دارند به طور مداوم جملات منفی را در ذهن خود به شکل مکرر، تکرار می‌کنند و تنها واکنش منفی افراد را خواهند دید. علت اصلی این مشکل را می‌توان اضطراب دانست.

تصویر آموزش مهارت صحبت در جمع

چرا من توانایی صحبت کردم در جمع را ندارم؟؟

اگر قصد دارید مهارت‌های صحبت در جمع را تقویت کنید می‌بایست از این موضوع مطلع شوید که ترس از سخنرانی از چه جایی نشات می‌گیرد. با دانستن منشا این مشکل راحت‌تر می‌توان تمرین‌هایی جهت رفع مشکل پیدا کرد. در ادامه قصد داریم به سه راه حل کلی موجود در خصوص ترس از صحبت در جمع اشاره کنیم.

 

  • حضور در جمع‌هایی ناآشنا

از مهم‌ترین دلایلی که افراد به عنوان ترس از سخنرانی در جمع از آن یاد می‌کنند؛ آن است که معمولا در جمع‌هایی قرار می‌گیرند که تاکنون هیچ مکالمه‌ای با آن‌ها نداشتند. در این هنگام در ذهن احساس ترس ایجاد می‌ شود و نسبت به محیط اطراف و جمع افراد غریبه احساس ناامنی می‌کند. این واکنش از زمان‌های بسیار دور یعنی انسان‌های اولیه با ما همراه بوده که فرار و مقابله هر دو عکس‌العمل‌هایی هستند که از این قسمت مغز به ما اخطار خواهد داد.

 

  • داشتن دید منفی نسبت به خود

از دیگر دلایلی که افراد نمی‌توانند بر استرس خود غلبه کنند و با پرسش چگونه با ترس از صحبت در جمع مقابله کنیم رو به رو هستند؛ این تصور ذهنی است که قطعا صحبت‌های ما به مذاق دیگران خوش نمی‌آید و یا تپق می‌زنیم واین موضوعات سبب ترسناک شدن فرآیند سخنرانی خواهد شد.

 

  • وجود نجواهای ذهنی منفی در سخنران

این تلفیقات بسته به موضوعات مختلفی نظیر حرف‌هایی که از گذشته به ما گفته شده و یا به سبب صحبتی که در گذشته در جمع انجام داده‌ایم و باب میل دیگران نبوده، تغییر می‌کند. همه این دلایل سبب شده تا ذهنیت منفی نسبت به سخنرانی در جمع برای افراد به وجود آید و استرس، آن‌ها را در مسیر سخنرانی تنها نگذارد.

تصویر ترس از صحبت در جمع

آموزش مهارت صحبت در جمع با کمک تمرین‌های بسیار ساده

یکی از راهکارهای مقابله با ترس از صحبت در جمع تسلط و آموزش بر مهارت‌های سخنوری است. این مهارت‌ها می‌توانند کلامی و غیر کلامی باشند. بهتر است برای پیشرفت در زمینه سخنرانی این مهارت‌ها را در خود ارتقا دهید. برخی از این مهارت‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • داشتن صدای رسا و واضح: بی‌شک یکی از بهترین تکنیک‌های موجود در خصوص سخنرانی، داشتن صدایی واضح و رسا است. صدایی که بتواند شنونده را میخکوب کند و دقت او را افزایش دهد. از جمله تمرین‌هایی که می‌تواند در این مسیر به شما کمک کند؛ تمرین فوت است. این تمرین به شما کمک می‌کند تا حجم صدای مناسب‌تری نسبت به قبل داشته باشید.
  • زبان بدن: اگر سخنران با تکنیک‌های کلامی آشنایی داشته باشد ولی نتواند از زبان بدن خود به درستی استفاده کند؛ نمی‌توان گفت او بر جمع حاضر در سخنرانی مسلط بوده است؛ بنابراین داشتن تسلط بر اعضای بدن و استفاده مناسب از آن می‌تواند تاثیر سخن را چند برابر کند. پانتومیم یک نمونه بسیار ساده؛ اما جذاب برای تسلط بر روی اندام خود محسوب می‌شود که می‌توانید از آن جهت تقویت مهارت سخنرانی در جمع استفاده کنید.
  • داشتن لحن مناسب: شایان به ذکر است بهترین کلمات و عبارت نیز وقتی با لحن نامناسب بیان شوند دیگر زیبایی نخواهند داشت.
  • برخورداری از عزت نفس: به یاد داشته باشید اگر قصد دارید مهارت‌های خود را در جمع به بهترین شکل اجرا کنید باید بر روی عزت نفس خود کار کرده باشید. عزت نفس به این معنا است که ما خودمان را انسانی ارزشمند بدانیم و به دیگران و خواسته‌های آن‌ها بها دهیم.

 

نکاتی مفید در مورد مهارت‌ های صحبت در جمع

مهارت‌هایی که باید در سخنران ارتقا پیدا کرده تا او بتواند با ترس خود در هنگام صحبت در جمع مقابله کند و با آن تکنیک‌ها مسیر رسیدن به یک سخنرانی بی دغدغه را طی کند بسیار هموار خواهد بود. به شرطی که این مهارت‌ها در کنار نکات مهم و با تکرار و تمرین صورت گیرد. در ادامه به برخی از نکات مهم در مورد مهارت‌ سخنرانی اشاره کرده‌ایم:

  • شناسایی ایرادات موجود در خود
  • داشتن جسارت
  • مخالفت کردن در هنگام مغایرت
  • منفعل نبودن

 

صحبت بدون ترس در جمع، آرزویی که به واقعیت تبدیل شده

همان طور که می‌دانید روزانه با افراد مختلفی در ارتباط هستیم و در بیشتر موارد نیز با آن‌ها تعامل داریم که ترس از صحبت این موضوع را با چالش روبرو کرده است. راه‌های بسیار زیادی از جمله مهارت‌ها و تمرینات ذکر شده در مقالات مدیران سنتر می‌توانند کمک کننده مسیر مقابله با این ترس باشند تا افراد بدون هیچ استرس و نگرانی برای سخنرانی اقدام کنند.