فن بیان هنر صحبت کردن یا نوشتن موثر و متقاعد کننده، با استفاده از تکنیک‌های گفتاری و رفتاری است. داشتن مهارت ارتباطی و فن بیان از جمله مواردی بوده که می‌تواند در داشتن یک کسب و کار موفق موثر باشد. قطعا فردی که مهارت‌ها و تکنیک‌های فن بیان در فروش را داشته باشد، می‌تواند در مذاکرات و سخنرانی‌ها موثرتر پیش برود. یادگیری این فن راحت نبوده و مسلط شدن بر تکنیک‌های آن وابسته به خواندن بهترین کتاب‌های فن بیان، تمرین کردن و کسب تجربه با تعامل هرچه بیشتر با مشتری است.

دانستن اینکه چگونه به طور موثر از فن بیان استفاده کنید، در حرفه و کسب و کار شما مفید خواهد بود. برای دستیابی به موفقیت در کسب و کار، ضروری است که شیوه صحیح فن بیان را بیاموزید تا مخاطبان هدف خود را جذب و آن‌ها را متقاعد کنید تا از شما خرید کنند. در ادامه این مقاله به بررسی کامل این موضوعات پرداخته‌ایم.

 

فن بیان چیست؟

طبق گفته افلاطون، فن بیان هنر حکومت کردن بر ذهن انسان است. این نقل قول معروف افلاطون میزان قدرت بیان را نشان داده و به طور خلاصه توضیح می‌دهد که چرا باید از فن بیان در مؤثرترین کمپین‌های بازاریابی استفاده کرد. افراد دارای مهارت فن بیان، پیام خود را بر اساس مخاطبان‌شان تطبیق می‌دهند که این نکته به ویژه برای بازاریابی و تبلیغات در قرن بیست و یکم اهمیت دارد.

در به کارگیری فن بیان در کسب و کار، باید به مخاطبان خود (یعنی مصرف‌کنندگان بالقوه) نشان دهید که قابل اعتماد هستید. باید سخن به نحوی گفته شود که مخاطب بر اساس آن، سخنران، محصول و شرکت را بپسندد و به او اعتماد کند.

نکته دیگر در فن بیان این بوده که بر تغییر خلق و خوی یک فرد یا واداشتن او به خواستن یک هدف خاص متمرکز است.

تصویر فن بیان در کسب و کار

فن بیان در بازاریابی و کسب و کار

در بازاریابی و کسب و کار، هدف واداشتن غیر مستقیم مخاطبان برای خرید کردن یا متقاعد کردن آن‌ها مبنی بر تمایل به داشتن محصول یا خدمات شما است. در فن بیان باید از باورها و انتظارات مخاطبان به نفع خود استفاده کنید. برای پیشبرد این هدف لازم است نسبت به مخاطبان هدف و اطلاعات شرکت و محصول خود، آگاهی کامل داشته باشید تا بتوانید با تکنیک‌های فن بیان، مخاطبان‌تان را متقاعد کنید که به محصول یا خدمات شما نیاز دارند. تمامی این مسائل تاثیر فن بیان در کسب و کار را نشان می‌دهد.

 

چرا فن بیان در کسب و کار مهم است؟

فن بیان در کسب و کار و بازاریابی فقط مربوط به متقاعد کردن مصرف‌کننده نیست؛ در واقع فن بیان مجموعه روش‌ها و تکنیک‌هایی است که از طریق آن زبان مخاطب، محدوده خواسته آن‌ها و ارزش‌های محصول و شرکت را درک می‌کنیم تا بتوانیم به طور موثر با مصرف‌کنندگان ارتباط برقرار کنیم.

آموزش ارتباط موثر و فن بیان صحیح، به افراد کمک می‌کند تا در محل کار و با مشتریان به طور کارآمد و مفید ارتباط برقرار کنند. ممکن است اکنون حتی بدون اینکه متوجه باشید از بعضی از تکنیک‌های فن بیان استفاده کنید، اما اینکه بتوانید آن‌ها را در سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و مکالمات خود با مخاطب و همکاران خود بگنجانید، می‌تواند روابط شما را تقویت کند.

شما می‌توانید با فن بیان به ذهن دیگران نفوذ کرده، نسبت به اطرافیان خود صمیمانه‌تر به نظر برسید و تعداد افراد بیشتری را جذب کسب و کار خود کنید. جذب مخاطب بیشتر یعنی افزایش تعداد مشتریان و بالا رفتن نرخ مشتری به معنای چندین برابر شدن میزان سود و بازدهی شما است.

برای دستیابی به این هدف، باید آگاهی کافی نسبت به تکنیک‌های فن بیان در فروش داشته باشید. این تکنیک‌ها مربوط به نحوه بیان جملات، لحن، سرعت گفتار غیره هستند که می‌توانید از آن‌ها برای بیان یک نکته، انتقال احساسات و معنا یا وادار کردن مخاطبان خود برای خرید استفاده کنید. وقتی می‌خواهید اعتماد و توجه مخاطبانتان را جلب کنید، می‌توانید استراتژی‌های فن بیان در کسب و کار را به کار بگیرید.

 

فن بیان در کسب و کار چه اهمیتی دارد؟

همانطور که گفته شد فن بیان هنر سخن گفتن یا نوشتن متقاعد کننده است؛ به عنوان مثال تکنیک‌های فن بیان در فروش اینگونه بوده که نحوه بازاریابی یک محصول برای یک نوجوان، با استراتژی‌ که برای جذب یک فرد میانسال به کار می‌گیرید، متفاوت است.

فن بیان ابزار مهمی برای تعامل در زمینه‌های حرفه‌ای است. برای درک اهمیت فن بیان در کسب و کار می‌توانیم به این مورد اشاره کنیم که این مهارت می‌تواند به تعیین نتایج مکالمات یا مذاکرات ما با دیگران کمک کند. یادگیری نحوه به کار بردن الفاظ در مکالمات خود با دیگران می‌تواند به شما کمک کند ارتباطات قوی‌تری با مشتریان خود برقرار کنید، موردپسند مخاطبان‌تان قرار بگیرید و افراد وفاداری را جذب کسب و کارتان کنید.

مهارت برقراری ارتباط موثر در محیط کار برای موفقیت شما در فروش بسیار مهم است؛ چرا که شما را قادر می‌سازد ارزش پیشنهادی، ویژگی‌ها و مزایای محصول یا خدمات‌تان را به مشتریان خود نشان دهید و در عین حال اعتماد و روابط پایدار با آن‌ها ایجاد کنید.

به عنوان یک فروشنده و صاحب کسب و کار، داشتن مهارت‌های ارتباطی عالی، پایه و اساس یک تجارت موفق است. با داشتن مهارت، می‌توانید به اهداف خود برسید و به طور موثر فروش بیشتری داشته باشید. تکنیک‌های ارتباطی زیادی وجود دارد که می‌تواند توانایی‌های فروش شما را بهبود بخشد. در ادامه به تکنیک‌های فن بیان در فروش اشاره کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند به عنوان یک فروشنده ارتباط بهتری داشته باشید و باعث توسعه کسب و کار خود شوید.

تصویر تاثیر فن بیان  و سخنوری در کسب و کار

نُه تکنیک فن بیان در فروش و کسب و کار

اگر قصد تقویت ارتباط خود با دیگران را دارید تا باعث افزایش فروش یا توسعه کسب و کار خود شوید، 9 استراتژی و روش‌های تقویت بیان گفته شده در این بخش را به دقت بخوانید:

1. با پرسش‌های صمیمانه مکالمه را شروع کنید!

یک فروشنده خوب قبل از اینکه محصولات را به مخاطبان خود بفروشد، ابتدا با مشتریان احتمالی خود ارتباط صمیمانه برقرار می‌کند. با پرسیدن سوالات مرتبط، مانند اینکه اهل کجا هستند یا چه شغلی دارند، مشتریان احتمالی خود را می‌شناسند. این یک راه ساده و در عین حال موثر برای شروع مکالمه است که از اولین تکنیک‌های فن بیان در کسب و کار به شمار می‌رود.

فروشنده بدون درک موقعیت، نمی‌تواند با مشتری بالقوه ارتباط خوبی بگیرد؛ در نتیجه ممکن است مخاطب نتواند به خوبی با آنچه شما می‌خواهید به آن‌ها بفروشید ارتباط برقرار کند. پس وقت بگذارید و از آن‌ها در مورد مشکلات، چالش‌ها و نیازهای منحصربه‌فردشان سوال کنید. شناسایی مشکلات مشتریان شما را در موقعیت بهتری برای ارائه راه حل به آن‌ها قرار می‌دهد.

در حقیقت شما با برقراری ارتباط با مشتریان خود می‌توانید انگیزه‌ها و چالش‌های درونی آن‌ها را بهتر درک کنید. این به شما کمک می‌کند تا پیشنهادات و صحبت‌های خود را با نیازهای آن‌ها تطابق دهید.

2. واضح صحبت کنید!

هنگام صحبت با مشتریان احتمالی، همیشه واضح و مختصر صحبت کنید. این تکنیک فن بیان کمک می‌کند تا از هرگونه سردرگمی یا سوءبرداشت جلوگیری شود. تمام اطلاعات لازم را به روشی گویا به آن‌ها بدهید. نیازی به استفاده از کلمات اختصاصی گنگ و غیرقابل فهم نیست. در هنگام سخن گفتن حتما به درستی کلمات را ادا کنید و گویا و قابل فهم حرف بزنید.

لازم به ذکر است که اگر برای معرفی محصول و خدمات، به جزئیات بیشتری از نیاز مشتری احتیاج داشتید، از آن‌ها سوالات مرتبط بپرسید. این کمک می‌کند تا یک راهنما برای مقصد حرف‌های خود داشته باشید. قبل از پایان صحبت‌های خود، از مشتری بپرسید که آیا همه چیز واضح بوده و یا نیاز به توضیح بیشتر است.

3. از زبان بدن خود به درستی استفاده کنید!

به عنوان یک فروشنده، باید به مهارت‌های ارتباطی کلامی و غیرکلامی خود توجه کنید. تخمین زده می‌شود که 55٪ از ارتباطات روزمره ما به واسطه مهارت‌های غیرکلامی بوده، در حالی که تنها 7٪ از ارتباطات ما وابسته به کلمات و گفتار است.

به عنوان مثال، صحبت کردن با مشتریان بالقوه خود در حالی که لبخند می‌زنید، آن‌ها را تشویق می‌کند که به شما گوش دهند. نگاه مستقیم به چشمان آن‌ها نیز می‌تواند صمیمیت و همدلی را نشان دهد. آن‌ها احساس خواهند کرد که نیازهایشان شنیده و درک می‌شود. با این حال، اگر در طول مکالمه به افق دور نگاه کنید، مشتریان احتمالی آن را به عنوان نشانه‌ای از عصبی بودن یا بی‌علاقگی شما تلقی می‌کنند و حاضر به ادامه بحث با شما نخواهند بود!

4. بر لحن صدای خود مسلط شوید!

از جمله مهم‌ترین تکنیک‌ها برای بررسی تاثیر فن بیان در کسب و کار مربوط به لحن گوینده است. احتمالاً می‌دانید که گفتن یک چیز به روش‌های مختلف می‌تواند معنای کاملاً متفاوتی به آن بدهد؛  به عنوان مثال، گفتن “عالی است” با لحن مثبت نشان‌دهنده حمایت و در مقابل گفتن آن با لحن طعنه‌آمیز نشان‌دهنده حسادت یا تحقیر است!

یک فرد ماهر در زمینه فن بیان، می‌داند که چگونه صدای خود را با هر مشتری هماهنگ کند. این روش بسیار مفید است، به خصوص زمانی که مجبور هستید از طریق تلفن فروش خود را انجام دهید. شما می‌توانید با استفاده از صدا و لحن خود تأثیر فوق‌العاده‌ای بر مشتریان احتمالی بگذارید. با داشتن تمرینات عملی فن بیان، تسلط خود بر سخن و صدایتان را بیشتر کنید.

5. به زبان و گویش مخاطب خود توجه کنید!

اگر به گویش آن شخص مسلط هستید، با آن لحن و زبان صحبت کنید. به طور کلی اگر افراد به کسی احساس نزدیکی کنند و او را شبیه خود ببینند، راحت‌تر اعتماد خواهند کرد و حتی اگر کاملاً غریبه باشند، می‌تواند حس آشنایی ایجاد کند. نتیجه به کارگیری این تکنیک‌ها، اهمیت فن بیان در کسب و کار و توجه به آن را نشان می‌دهد.

6. کمی شوخ طبع باشید!

شوخ طبعی می‌تواند قدرت بیان شما را افزایش دهد و باعث کسب اعتبار بیشتر کسب و کارتان شود. کمی شوخ طبعی می‌تواند توانایی شما را برای متقاعد کردن دیگران بالا ببرد. مواظب باشید شوخی غیر اخلاقی یا خارج از عرف نداشته باشید تا آبروی خود و کسب و کارتان همیشه حفظ شود. رفتار خشک و جدی حس دافعه ایجاد می‌کند و مخاطب را از شما دور کرده و در نتیجه باعث کاهش فروش شما می‌شود.

7. در شرایط زیر سرعت خود را بالا ببرید!

هنگامی که در حال گفتگو هستید، برای اینکه مخاطب را به خرید تشویق کنید، زمانی که در مورد چیزهایی صحبت می‌کنید که آن‌ها آرزوی دستیابی به آن را دارند، سرعت خود را افزایش دهید! بگذارید در هیجان غرق شوند و رویای آنچه را که می‌خواهند احساس کنند. این یکی از تکنیک‌های فن بیان در فروش بر اساس اصول روانشناسی است.

8. برای ارائه پیشنهاد سرعت خود را کاهش دهید!

در مرحله ارائه پیشنهاد، داشتن سرعت بالا در بیان فقط باعث از بین رفتن پیشنهاد شما و شنیده نشدن آن می‌شود. آهسته پیش بروید و روی تک تک کلمات خود متمرکز باشید و کلمات مهم را برجسته کنید تا مخاطبان بشنوند که چگونه محصول و خدمات شما آنچه را که می‌خواهند به آن‌ها می‌دهد و قرار است زندگی آن‌ها را متحول کند!

9. به موقع مکث کنید تا بیشتر بفروشید!

سریع‌ترین راه از دست دادن موقعیت فروش این است که بی‌وقفه به صحبت کردن ادامه دهید! وقتی قیمت محصولات یا خدمات خود را اعلام کردید، سکوت یک فن طلایی است. اگر به صحبت کردن ادامه دهید، قدرت بله گفتن را از خریدار می‌گیرید. پس بعد از اینکه پیشنهاد دادید، سکوت کنید و منتظر بمانید. حتی اگر برای چند دقیقه سکوت ناراحت‌کننده‌ای وجود داشته باشد، فضا را نگه دارید و اجازه دهید مخاطب‌تان پردازش کند و پاسخ دهد. با رعایت این نکات، تاثیر فن بیان در کسب و کارتان را به سرعت ملاحظه خواهید کرد و شاهد رشد بی‌نظیر خود خواهید بود.

 

با فن بیان در کسب و کارتان معجزه کنید!

فن بیان هنر ارتباط متقاعد کننده است. برای همه اشکال ارتباط، اعم از کتبی یا شفاهی، کاربرد دارد. فنون و تکنیک‌های زیادی برای نحوه ارتباط‌گیری با مخاطبان وجود دارد. در این مقاله تنها به 9 روش آن اشاره شد. برای رشد بیشتر در این زمینه بهتر است به یادگیری از طریق دوره‌های آموزش فن بیان و سخنوری بپردازید.

با فن بیان شما می‌توانید پیام خود را به یاد ماندنی‌تر کنید و تاثیر قابل توجهی بر ذهن دیگران بگذارید. اگر قصد رشد کسب و کار خود را دارید و می‌خواهید به یک فروشنده قدرتمند و ماهر تبدیل شوید، لازم است به دقت نسبت به نحوه تعامل و فن بیان در کسب و کار آگاهی کسب کنید.