امروزه اهمیت فن بیان در فروش بر کسی پوشیده نیست. یکی از عرصه‌های مهمی که داشتن مهارت فن بیان در آن نقش پررنگی دارد، کسب‌وکار و دنیای تجارت است. شخصیت و رفتار شما در هر زمینه‌ای که فعالیت و فروش دارید، برند کالای شما خواهد بود.

برخی افراد این سوال را دارند که چگونه مشاور فروش خوبی باشیم؟ شما باید به گونه‌ای فن بیان خود را تقویت کنید که برقراری ارتباط صحیح با دیگران بتواند مشتری بیشتر و در نتیجه فروش را به همراه داشته باشد.

 

ارائه محصولات و خدمات با داشتن فن بیان در فروش

فن بیان در فروش تاثیر بسزایی در موفقیت کسب و کارها می‌گذارد. شما باید با استفاده از تکنیک‌های فن بیان در فروشندگی، به گونه‌ای با مشتری خود ارتباط برقرار کنید تا به این باور برسد که محصول و خدمات شما بهترین است. با کمک روش‌های تقویت فن بیان می‌توانید بازاریابی قوی داشته باشید.

 نوع لحن هنگام صحبت با مشتری تاثیر به سزایی در امر فروش دارد. این لحن باید دوستانه و خندان باشد. در این صورت مشتریان علاقه بیشتری برای خرید با شما را خواهند داشت.

یادگیری نحوه صحبت با مشتریان نیازمند تجربه‌ است. مشتری علاوه بر کلمات زبان بدن شما را همراه با حالت عاطفی‌تان نیز درک می‌کند. مشتری می‌تواند احساسات پنهان را از لحن صدای شما دریافت کند؛ بنابراین هر چقدر که بتوانید دوستانه‌تر برخورد کنید و لحن صدای دوستانه‌ای داشته باشید، موفق‌تر عمل خواهید کرد.

تصویر نتیجه فن بیان در فروش

با داشتن فن بیان قوی به کسب و کار خود رونق دهید

اگر شما به‌دنبال موفقیت در کسب و کار خود هستید، می‌توانید با آموزش فن بیان و سخنوری فرد موفقی در این زمینه باشید. داشتن فن بیان با مشتری برای رونق کسب‌وکارها و دیده شدن بسیار مهم است. اینکه بتوانید خود، محصول یا ایده‌ای که در سر دارید را به درستی و با بیانی شیوا و قابل فهم به مخاطب عرضه کنید، اهمیت فن بیان در بازاریابی را نشان می‌دهد.

شما باید سرمایه‌گذاران و مشتریان را به گونه‌ای متقاعد کنید که متوجه منحصر به فرد بودن محصول و ایده شما شوند. در این‌گونه سخنرانی‌ها یا جلسات، شما با داشتن فن بیان قوی، آرامش و نداشتن استرس می‌توانید با مخاطب به درستی ارتباط برقرار کنید.

 

اهمیت ویژگی‌های شخصیتی در فن بیان قوی

در صورتی‌که شما بتوانید با ارتباط موثر فن بیان خوب و جذابی در برخورد با مشتری داشته باشید به گونه‌ای صحبت می‌کنید که آن‌ها را راضی نگه می‌دارید. در این زمان مطمئن باشید که با وجود رکود اقتصادی شما همچنان فروش خود را خواهید داشت و از رقیبان خود جلوتر خواهید بود. لذا لازمه رسیدن به سود و درآمد بیشتر در زمینه کسب و کار، داشتن فن بیان با مشتری است. این امر ویژگی‌های شخصیتی خاصی را می‌طلبد.

 

جذب سرمایه گذاران با داشتن فن بیان در فروش

 هدف از جلسات سخنرانی عمومی مدیران و مالکان کسب ‌وکار معرفی محصول و خدمات و در پی آن فروش است. از همین‌رو سخنرانی کردن در این جلسات بسیار مهم و حائز اهمیت به شمار می‌رود. فرد سخنران با قواعد فن بیان در فروش باید آشنا باشد. اگر این فرد توان متقاعد کردن مشتری را نداشته باشد و نتواند محصول یا خدمات مورد نظر را به درستی ارائه دهد، ایده و محصول جدیدی که قرار است به بازار عرضه شود با شکست روبرو می‌شود.

علاوه بر مشتری گاهی سرمایه‌داران، مخاطب اصلی سخنرانی هستند. این افراد قرار است با اجرای فرد سخنران، بر روی ایده‌ای که معرفی شده، سرمایه‌گذاری کنند؛ لذا برگزاری اینگونه جلسات بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و لازم است که توسط افراد حرفه‌ای برگزار شود. زیرا یک اشتباه کوچک می‌تواند ماه‌ها تلاش تیمی یک کسب‌وکار را به هدر دهد.

 

جنبه‌های مثبت خود را به حداکثر برسانید

داشتن فن بیان در فروش به معنای به حداکثر رساندن جنبه‌های مثبت و به حداقل رساندن جنبه‌های منفی در خود است. بدان معنا که شما باید به توانایی‌ها و نقاط قوتی مانند تبسم دلپذیر، لحن مناسب، شخصیت خوب و کلامی رسا که در اختیار دارید، فکر کنید و سپس سعی کنید آن‌ها را پررنگ‌تر کنید. لذا سعی داشته باشید به جنبه‌های منفی خود فکر نکنید و در عوض به فکر پرورش جنبه‌های مثبت خود باشید.

نگران شکست خوردن خود نباشید

همه انسان‌های موفق روزی شکست خورده‌اند؛ اما شکست‌شان زیبا بوده و آن را جبران کرده‌اند. این افراد آنقدر به توانایی خود ایمان داشته‌اند که زودتر از جای خود بلند شده و زندگی خود را از سر گرفته‌اند. اگر شما به این موضوع باور داشته باشید که شکست در هر کسب و کاری امری طبیعی است، در این راه موفق‌ خواهید بود و در مواجهه با مشتری، فن بیان بهتری خواهید داشت. ترس از شکست تاثیرات ناخوشایندی بر روی رفتار و بیان شما می‌گذارد. این نکته از مهم‌ترین نکات آموزش فن بیان است.

فردی دوست داشتنی باشید

همه افراد همواره دوست دارند با کسانی معامله کنند که آن‌ها را دوست داشته باشند و بتوانند ارتباط موثری با آن‌ها برقرار کنند. در امر فروش و تجارت، فقط محصول و خدماتی که ارائه می‌دهید مهم نیست؛ بنابراین هرگز دچار این اشتباه نشوید. شما در صورتی به هدف خود یعنی فروش و سودآوری بیشتری می‌رسید که به گونه‌ای رفتار کنید تا دیگران شما را دوست داشته باشند.

اهمیت زبان بدن در فن بیان برای فروش بیشتر

زبان بدن نقش بسیار مهمی در فن بیان در فروش حضوری دارد. جالب است بدانید که اغلب مشتریان بر اساس رفتارهای غیر کلامی (زبان بدن) فروشنده تصمیم به خرید و ادامه خریدهای بعدی می‌گیرند. مواردی مانند نوع نگاه، حرکات دست و پا، ایما و اشاره‌های سخنران به انتقال پیام بسیار کمک می‌کند.

 برخی مواقع شما هنگام فروش طوری رفتار می‌کنید که مشتری به این نتیجه می‌رسد که فروشنده فقط می‌خواهد جنس خود را به فروش برساند. در این زمان مشتری عدم تطابق گفتار با زبان بدن را متوجه شده و از خرید منصرف می‌شود.

تصویر گرافیکی فن بیان در فروش

نحوه فن بیان در فروش تلفنی

امروزه بازاریابی و فروش تلفنی، یکی از رایج‌ترین تکنیک‌های فروش در بازاریابی شناخته می‌شود. نحوه فن بیان در فروش تلفنی بسیار مهم است. در این روش فروشنده به وسیله تلفن با مشتری ارتباط می‌گیرد و با در اختیار گذاشتن اطلاعات لازم درباره‌ کالا یا خدمات مورد نظر، تلاش می‌کند مشتری را برای خرید کالا متقاعد کند.

لحن و آهنگ صدایتان دوستانه باشد

 اگر حتی بهترین فرد در کسب و کار خود باشید ولی مشتری لحن شما را دوست نداشته باشد به معامله نخواهید رسید. برای داشتن یک فروش تلفنی موفق، لحن و آهنگ صدای‌تان باید مثبت و دوستانه باشد. بهتر است قبل از شروع تماس کمی لبخند بر لب قدم بزنید. اگر می‌خواهید در تماس تلفنی جهت بازاریابی و فروش موفق عمل کنید نباید سعی داشته باشید تا در صحبت‌هایتان رقیبان خود را کوچک بشمارید. با انجام این کار مخاطب همان ویژگی‌های منفی را در خود شما می‌بینند؛ به طور مثال اگر رقیب‌ خود را فریبکار و کلاهبردار بشمارید، مشتری بالقوه، شما را با این ویژگی خواهد دید و نسبت به شما، محصول، برند و خدمات‌تان بی‌اعتماد می‌شود؛ بنابراین هیچ‌وقت رقیبان خود را زیر سوال نبرید و از آن‌ها ایراد نگیرید.

برانگیختن احساسات افراد برای فروش بیشتر

فروش، بازی با احساسات افراد است. این امر اهمیت فن بیان در فروش را می‌رساند؛ زیرا مشتریان بر اساس احساساتشان تصمیم گرفته و خرید می‌کنند. بنابراین هنگام فروش سعی داشته باشید محصولات و ایده خود را با هیجان و البته صادقانه پرزنت کنید تا افراد به خرید کردن ترغیب شوند.با برانگیختن احساسات در فروش می توانید ضمن آماده سازی فضای فکری مشتری او را به سمت هدف خود هدایت کنید و در انتها با قرار گرفتن در موقعیتی مناسب اقدام به فروش کنید؛ اینگونه علاوه بر دستیابی به هدف مورد نظر، محصول یا خدمات‌تان در ذهن مخاطب باقی خواهد ماند.

 

چگونگی نحوه فن بیان در فروش حضوری

 قرار ملاقات حضوری در مذاکرات فروش نقش به سزایی دارد. در این زمان مشتری بالقوه شما به نوعی اعلام علاقه‌مندی کرده است. در این زمان مشتری می‌خواهد جزئیاتی درباره راه حل یا خدمات شما را بداند. این‌جا داشتن فن بیان در فروش حضوری مهم می‌شود. شما باید با هنر کلمات او را متقاعد کنید تا از شما خرید کند. سه نکته مهم را در تعامل با مشتری مدنظر داشته باشید.

  • تاثیری که شما به عنوان یک فرد ایجاد می‌کنید.
  • شایستگی که برای مشتری به تصویر در می‌آورید.
  • ارائه مدارکی که آنچه را که وعده می‌دهید ثابت می‌کند.

استفاده از زبان مثبت برای مشتری حضوری 

اگر می‌خواهید با افزایش مشتری به سود بیشتری برسید تا می‌توانید مثبت صحبت کنید. یکی از تکنیک‌های بسیار کارآمد در فن بیان با مشتری حضوری ارائه دیدگاه مثبت به مشتری است. از کلمات منفی کمتر استفاده کنید. انجام این کار به صورت ناخودآگاه بر ذهن مشتری تاثیر می‌گذارد و او را به شدت به خرید از شما ترغیب خواهد کرد.

دقت در انتخاب کلمات 

یکی از نکات مهم در فن بیان فروش دقت در انتخاب کلمات است. اجازه ندهید مشتری هنگام صحبت با شما دچار سو تفاهم شود. از کلماتی که خیلی مثبت نیستند و احساسات منفی را نسبت به شرکت یا کارمندان آن منتقل می‌کنند، استفاده نکنید.

مواقعی که مشتری شما عصبانی است برای آرام کردن وضعیت، مشکل آن‌ها را حل کنید و به او بگویید انجام دادن چه اقداماتی می‌تواند وضعیت را به حالت عادی برگرداند. به یاد داشته باشید در اینگونه شرایط قدرت کلمات بسیار اهمیت دارد. برای جلوگیری از ایجاد سوء تفاهم سعی داشته باشید خواسته‌های مشتری خود را در نرم‌افزار CRM خود به دقت ثبت کنید.

استفاده از زبان ساده هنگام صحبت با مشتری

به هیچ عنوان اجازه ندهید که احساسات، شما را تحت تاثیر قرار دهند. همیشه هنگام صحبت با مشتری حضوری متواضع و با درایت باشید. تا جایی که می‌توانید از اصطلاحات تخصصی کار خود استفاده نکنید و طوری مکالمه را هدایت کنید که مشتری با صحبت‌‌های شما ارتباط برقرار کند. با استفاده از کلمات ساده و گویا می‌توانید دیدگاه واضح و شفافی نسبت به خدمات و محصولات خود به شما به مشتری بدهید.

وقت شناس باشید

هنگام ملاقات با مشتری و در سخنرانی‌ها از گزافه گویی بپرهیزد. طولانی صحبت کردن، حوصله افراد را سر می‌برد و احساس می‌کنند وقتشان هدر می‌رود. سعی کنید در فن بیان با مشتری حضوری طوری صحبت‌های خود را مدیریت کنید تا در کمترین زمان توضیحات واضحی را به مشتری خود بدهید.

با مشتری خود دلسوزانه رفتار کنید

خدماتی که به مشتری ارائه می‌دهید باید دلسوزانه، حرفه‌ای و با دقت باشد. با انجام این کار افراد احساس می‌کنند که مورد توجه و محبت هستند. توانایی شما در اینجا بسیار مهم است. در واقع شما باید به زبانی با مشتری ارتباط با قرار کنید که مناسب او باشد.

به طور مثال، اگر نماینده خدمات مشتری هنگام صحبت با مشتری از کلماتی مانند لطفا و صبر کنید استفاده کند، دلسوزی خود را به مشتری نشان می‌دهد. در مقابل اگر کلمات منفی خاصی مانند اذیت نکنید یا برو را به کار ببرید مشتریان خود را از دست می‌دهید.

ارائه پیشنهادات جایگزین

نمایندگان فروشی که توانایی ارائه وسیعی از گزینه‌ها و پیشنهادات را هنگام سردرگمی و حل مشکل مشتری دارند، موفق‌تر خواهند بود. در حقیقت ابتکار فروشنده در ارائه گزینه‌های جایگزین احتمال فروش بیشتر را بالاتر می‌برد.

به پایان رساندن مکالمه با ارائه یک نکته مثبت

نحوه فن بیان در بازاریابی باید مطمئن و راحت باشد تا تجربه مثبتی را ارائه دهد. اگر با جملات منفی مکالمه را به پایان برسانید قطعا تاثیر بدی در ناخودآگاه مشتری باقی خواهید گذاشت. استفاده از کلمات مثبت هنگام به پایان رساندن مکالمه احتمال جذب مشتری را بیشتر خواهد کرد. به طور مثال شما می‌توانید از عباراتی مانند «از وقتی که در اختیار من گذاشتید متشکرم» یا «امیدوار هستم شرکای تجاری خوبی برای همدیگر باشیم» استفاده کنید.

در برخورد با مشتریان استفاده از واژه «متشکرم» را هرگز فراموش نکنید. از مشتری به خاطر خرید، نظرات و پیشنهادات‌شان تشکر کنید. به کار بردن این کلمه باعث محبوبیت شما نزد آن‌ها می‌شود. 

لحن حرفه‌ای داشته باشید

شما به عنوان یک فروشنده در موقعیت‌های متفاوت، با مشتری‌های گوناگونی روبرو خواهید شد. اگر برخورد و بیان خود را برای این موقعیت‌ها و اشخاص حرفه‌ای نکنید، چیزی جز شکست در انتظارتان نخواهد بود. شما باید به نظرات و تجربیات دیگران اهمیت دهید. این امر اهمیت فن بیان در فروش را می‌رساند. اینکه شما قصد کمک به آن‌ها را دارید.

شما به عنوان یک فروشنده باید به گونه‌ای کالای خود را به مشتریان معرفی کنید تا برای خرید ترغیب شوند. به گونه‌ای که احساس کنند بدون محصول و خدمات شما چیزی کم دارد. شما باید صداقت خود را نشان دهید و این صداقت در صدای شما نمایان باشد. به نحوی با مشتری صحبت کنید تا متوجه شود در کنار فروش خود برای نیاز و منافع او نیز اهمیت زیادی قائل هستید.