اصول مدیریت بازاریابی | 7 قانون بسیار مهم

مدیریت بازاریابی اثرگذار و هدفمند بر تغییر نیازها و ترجیحات مخاطبان هدف، متمرکز است. آنچه که شما به عنوان مدیر بازاریاب باید بدانید، این است که چگونه کاربران را مجاب به استفاده از خدمات و محصولات خود کنید. شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد؛ اما اینگونه نیست و مواردی را باید در قالب اصول مدیریت بازاریابی همواره برای خود مرور کنید.
یک مدیر بازاریاب وظایفی اعم از تحقیقات بازاریابی، آگاهی از برند، ارزیابی تهدیدات محیطی و استفاده از فرصتهای جدید را دارد و میبایست این موارد را با اصول خاص خود، در قالب برنامهای هدفمند، اجرایی کند. مدیران سنتر در مقاله اصول بازاریابی قصد دارد 7 اصل مهم در مدیریت بازاریابی را بررسی کند.
1- اصل برنامه ریزی در اصول مدیریت بازاریابی
برنامه ریزی مهمترین فاکتور در به هدف رساندن هر کسب و کاری است. بدون داشتن برنامه هیچ اقدامی به صورت اصولی و هدفمند توسعه پیدا نمیکند. برای رشد موثر و کارآمد شرکت، برنامه ریزی نقش مهمی در آن دارد. معیارهای اساسی مدیر بازاریابی (برای تدوین برنامه ریزی) در نظر گرفتن ترجیحات و قدرت خرید مصرف کنندگان و همچنین تمرکز بر سیاستهای رقبا است؛ از این رو مدیر بازاریاب بر اساس آن، استراتژیهای خود را در شرکت آماده میکنند.
برنامه ریزیها میبایست با هدفگذاریهای مشخص، انجام بگیرد. بهتر است که اهداف را به صورت ماهانه، 6 ماهه و سالانه برنامه ریزی کنید. این اهداف میتوانند روند افزایش مشتریان یا مشخص کردن یک عدد از سود فروش باشد و بر اساس این موارد، میبایست اقدامات برنامه ریزی شده را تعیین کنید.
2- اصل سازماندهی در اصول مدیریت بازاریابی
یک مدیر بازاریاب حرفهای میبایست توانایی گروه بندی هدفمند تیم در کسب و کارهای مختلف را داشته باشد. برای اینکار باید توانمندیها و مهارتهای فردی هر شخص را شناسایی و براساس آن، وظایفی را برایشان تعیین کند. به طور کلی در مدیریت بازاریابی، باید بدانید که چگونه تیم را براساس وظایف و اهداف مشخص، سازماندهی کنید و برای بخشهای مختلف، فاکتورهای مشخصی را در نظر بگیرید. تمامی این موارد به شکل گیری یک تیم قدرتمند برای رسیدن به موفقیتهای چشمگیر، کمک ویژهای میکند.
3- اصل کنترل و بازرسی در اصول مدیریت بازاریابی
یکی از مهمترین اصول مدیریت بازاریابی یا بهتر است بگوییم یکی از مهمترین اصول مدیریت یک تیم، توانایی کنترل و بازرسی است. افراد یک تیم معمولا مهارتها و ویژگیهای شخصیتی و موقعیتی متفاوتی دارند. افرادی که سنین کمتری دارند، افرادی که تجربه کاری کمتری دارند و افرادی که ذاتا فراموشکار هستند، نیازمند کنترل دقیق و بازرسی هستند.
در صورتی که از این اصل غافل شوید، ممکن است هیچگاه به اهداف مشخص شده خود نرسید و برنامه ریزیهایتان نتایج مطلوبی ندهد.
4- اصل آموزش، هماهنگ شدن و انگیزه در اصول مدیریت بازاریابی
بر اساس این اصل، مدیر بازاریابی بر عملکرد زیردستان خود تأثیر میگذارد تا اطمینان حاصل شود که آنها وظایف خود را مطابق برنامه انجام میدهند. به عبارت ساده، وی افراد را برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده شرکت راهنمایی، نظارت و رهبری میکند.
این اصل میتواند مواردی مانند برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی، تعیین جلساتی برای ارائه گزارشات میدانی، داشتن برنامههایی برای تشویق افراد و… باشد. به طور کلی این اصل برای نشان دادن مسیر درست به تیم و ایجاد انگیزه در قالب نمایش موفقیت در آینده است.
نیازها به افراد انگیزه میدهد؛ از این رو، برای ایجاد انگیزه در زیردستان، مسئولیت مدیر بازاریابی این است که علایق و نیازهای زیردستان را با وظایف و مأموریتهای واحد خود پیوند دهد، به آنها پاداش دهد، یک لینک ارتباطی باز و قابل اعتماد بین اعضای تیم ایجاد کند و نمونههای موفقی را در این زمینه به آنها نشان دهد. تمامی این موارد به رشد تیم و رسیدن به اهداف بزرگ، کمک خواهد کرد.
5- اصل پیشبرد فروش و تبلیغات در اصول مدیریت بازاریابی
اصول اولیه پیشبرد فروش، تولید و ایجاد محتوای پیام، راهکارهایی برای بهبود جذابیت آن است؛ بنابراین، برای به حداکثر رساندن سود یک سازمان، ایجاد برنامههای تبلیغاتی ویژه، کمک بسیاری میکند. این برنامهها میتواند شامل موارد زیر باشد:
- ارائه نمونههای رایگان از خدمات و محصولات به مشتریان
- برگزاری مسابقات و ارائه محصولات و خدمات به عنوان جوایز
- شرکت در نمایشگاههای تجاری مرتبط
- ارائه کدهای تخفیف ویژه برای مشتریان وفادار
تمامی این موارد میبایست توسط مدیر بازاریاب با توجه به برنامه ریزیهای اساسی صورت گرفته، انجام بگیرد.
6- اصل رضایت مصرف کننده در اصول مدیریت بازاریابی
اصل اقتصادی مدیریت بازاریابی رضایت مشتری است. تنها در صورتی میتوان به آن دست یافت که مصرف کنندگان از محصولات، نحوه ارائه آن، خدمات و برخورد تیم فروش راضی باشند؛ بنابراین، مدیران بازاریابی باید درک کنند که مشتریان چگونه تصمیمات خرید میگیرند و چگونه با تغییرات قیمتها و سایر عوامل واکنش نشان میدهند؛ از این رو باید تمام تلاش خود را برای برطرف سازی نیازها و خواستههای مصرف کنندگان و مشتریان انجام داد.
7- خلاقیت در مدیریت بازاریابی مدرن در اصول مدیریت بازاریابی
یکی از مواردی که میتوان به اصول مدیریت بازاریابی مدرن اضافه کرد، خلاقیت است. مدیران میبایست در کنار در نظر گرفتن استانداردهایی برای رعایت اصول بالا، خلاقیتهایی نیز برای اجرایی کردن برنامههای پیشرو، در نظر داشته باشند. برندهای برتر در سراسر دنیا برای ایجاد این خلاقیتها، جلسات و برنامههای متنوعی را بین هم تیمیها و حتی بین مشتریان برگزار میکنند.
به عنوان مثال شرکت ادوبی Adobe برای بهبود بخش ساخت و ادیت فیلم نرم افزار Adobe Premiere مشارکتهایی با تیم موزیک ایمجن دراگونز داشته و این تیم در ایده پردازی و خلق امکانات جدید، کمک گرفته است.
نتیجه گیری
ما در این محتوا سعی بر این داشتیم که اصول مهم مدیریت بازاریابی را به نحو احسن برای شما عزیزان شرح دهیم. این موارد برگرفته از تجربیات مدیریت بازاریابی برندهای مطرح دنیاست. تیم مدیران سنتر در جهت بهبود عملکرد مدیران سعی بر این دارد که ایدهها و نقطه نظرات زیادی را با شما در میان بگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید