هدف مدیریت بازاریابی

مدیریت بازاریابی دارای معنی خاصی در حوزه تجارت کسب و کار است. براساس تعریفهایی که ما از آن داریم بدین صورت است: مدیریت بازاریابی عبارت است از فرآیند برنامه ریزی و اجرای برنامههای توزیع محصولات و ارائه خدمات در راستای مبادلاتی که باعث رضایت مشتریان شود. به این تعریف، تعریف آکادمیک میگویند. معنا و مفهوم او با تعریف که در عموم به کار برده میشود متفاوت است. در ادامه با مدیران سنتر همراه باشید تا به سوال هدف مدیریت بازاریابی چیست پاسخ دهیم.
مردم، بازاریابی را تلاش به منظور افزایش میزان تقاضا برای محصولات و خدمات مورد نظر میدانند. همانطور که به آن اشاره کردیم، مدیریت بازاریابی شامل طیف بسیار وسیعی از فعالیتهای تجاری در کسب و کار است که شامل موارد زیر میباشد.
- برنامه ریزی
- بررسی بازار هدف
- نیاز سنجی مشتری
- ایجاد شبکه توزیع
- فروش کالا
تمام موارد بالا به هم پیوسته هستند. شما باید از بازار هدف تا گزینه آخر برایش تحلیل و بررسی را به عمل آورید.
مدیریت بازاریابی چیست؟
برخلاف باور همگان، مدیریت بازاریابی شامل همه مراحل بازاریابی به علاوه مراحل تحویل کالا و اخذ وجه از مشتری است. استفاده از تکنیکهای مدیریت بازاریابی و مدیریت فروش با یک دیگر باعث میشود فروش شما به واسطه کاربر آنها بالا رود.
از این رو شما باید مباحثی که در حوزه بازاریابی تجارت است را به خوبی فرا بگیرید تا بتوانید به پیشرفت کارها کمک زیادی کنید.
سرگذشت مدیریت بازاریابی
در این بخش قصد داریم تاریخچهای کوتاه از بازاریابی بگوییم. فروش محصول توسط انسان به هزاران سال پیش بر میگردد. میتوان گفت قدمت آن را با قدمت انسان برابر دانست. بسیاری از محققان ریشه بازاریابی و فروش کالا را در چین و هند میدانند. در آن زمان این نوع فعالیتها در این دو کشور رواج داشته است و آنها از این فرمول برای فروش محصولات خود استفاده میکردند.
بازاریابی با فروش چه تفاوتهایی دارد؟
افرادی که به تازگی کسب و کار خود را راهاندازی کردهاند نمیتوانند به طور دقیق تفاوتی میان بخش بازاریابی و فروش قرار دهند؛ زیرا در ابتدا آنها نیروی کافی برای تمرکز به صورت جدا بر روی بازاریابی ندارند. بازاریابی و فروش دوتا مقوله هستند که به یکدیگر مرتبط اما با یکدیگر متفاوت هستند.
اگر تمرکز بازاریابی به فروش فعلی باشد، بازاریابی کارکردش فقط به بخش فروش محدود میشود. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است این را ثابت کرده که سازمانهایی که بازاریابی فروش خود را در بخشهای مختلف در نظر گرفتهاند رشد دو برابری نسبت به رقبای خود داشتهاند.
توصیه میشود برای پیشرفت بیشتر به جای ادغام بازاریابی و فروش، دو بخش مجزا را برای این دو در نظر بگیرد.
فروش
در این بخش وظیفه کارشناسان فروش است که محصول موجود را تبدیل به پول کنند. بخش فروش مشتریان را قانع میکند که از محصول موجود استفاده کنند و بدین صورت فروش صورت میگیرد.
بازاریابی
بازاریابان در این بخش با نیازهای مشتری همسو میشوند. به طور کلی وظیفه بازاریاب ایجاد حس نیاز در مشتری است.
اهداف مدیریت استراتژیک بازاریابی شامل چه مواردی است؟
مدلهای استراتژی بازاریابی مدلهایی هستند که هدف خود را بر روی مشکلات استراتژی بازاریابی تعیین کردهاند و هدف اصلی آن توسعه ابزار و بینش برای تدوین استراتژیهای بازاریابی است.
مدلهای استراتژی بازاریابی به دستههای زیر تقسیم میشوند که عبارتند از:
- مدلهای توصیفی
- مدلهای هنجاری
- مدلهای پیش بینی کننده
- جزئیات اهداف مدیریت بازاریابی
اهداف بازاریابی زمانی تحقق پیدا میکند که در دراز مدت چیده شوند. این اهداف باید قابل ارزیابی، دست یافتنی و واقع گرایانه باشد. در ادامه به 5 ویژگی که میتوانید آنها را در کنار یکدیگر نگه دارید اشاره میکنیم.
اهداف بازاریابی به یک حوزه محدود شوند
شما باید برای هر طرح بازاریابی خود، بر روی یک حوزه تمرکز کنید. متاسفانه شرکتها سعی دارند تعداد زیادی هدف بازاریابی را در یکجا بگنجاند. این کار باعث میشود آنها از هدف اصلی دور شوند.
به طور مثال یک تولید کننده کفش برای معرفی محصول جدیدش باید یک طرح بازاریابی بچیند تا در بازار جدید بتواند به موفقیت برسد.
روند پیشرفت باید قابل ارزیابی باشد
برای اینکه بدانیم آیا هدف بازاریابی ما درست بوده است یا نه باید قدم به قدم آن را ارزیابی کنیم. به طور کلی باید میزان طرح بازاریابی با میزان سود و تولید درآمد بسنجید. سعی کنید برای هر طرح بازاریابی خود وارد جزئیات شوید.
این اهداف باید دست یافتی و در راستای تخصص باشد.
رشد در کسب و کار نیاز به صبر و شکیبایی دارد. موفقیت به مرور زمان به دست میآید و شما باید یک برنامه از پیش تعیین شدهای برای آن داشته باشید.
به طور مثال اگر سود یک شرکت در سال گذشته 20 درصد بوده است این شرکت نباید هدف خود را برای سال آینده روی 50 درصد بگذارد؛ زیرا آمار نشان میدهد این شرکت قادر به تحقق هدف کوتاه مدت نیست.
اهدافی که واقعی باشد باعث میشود این انگیزه را به کارمندان داده شود که میتوانند به مرور زمان به موفقیتهای بسیار زیادی برسند.
تحقق اهداف با منابع دسترس پذیر
در مشخص کردن اهداف بازاریابی حقیقت را پنهان نکنید. اگر میخواهید در بازار فروش محصول یک امتیاز ویژهای بدهید، باید قبل آن بسنجید آیا امکانات لازم را دارید. اگر فرایند توزیع و فروش شما دچار ضعف بود چگونه میتوانید فروش خود را افزایش دهید. باید این را در نظر داشته باشید که کارکنان فروش میتوانند این حجم از فروش را پوشش بدهند یا باید نیروی فروش خود را تقویت کنند.
اهداف در یک بازه زمانی به بار مینشیند
شما میتوانید با برنامه ریزی در بازه زمانی خاص به هدف خود برسید. میتوانید همه اهداف خود را مورد بررسی قرار دهید که هر کدام چقدر کارساز بود و به چه میزان شما را به هدف نهایی خود رسانده است. تیم مدیران سنتر میتواند به شما برای هدف گذاری کمک زیادی کند.
دیدگاهتان را بنویسید