وظایف مدیر بازاریابی چیست؟ وظیفه یک مدیر بازاریابی توسعه و پیشرفت یک تجارت، محصول یا خدمات است. آن‌ها در راستای وظایف خود می‌بایست مطمئن شوند که شرکت راهکارهای مناسبی را برای جذب مشتریان احتمالی و حفظ مشتریان فعلی در نظر دارد. این شرح وظایف مدیران بازاریابی است. ما در این محتوا قصد داریم تک تک وظایفی که یک مدیر بازاریابی باید به آن تسلط داشته باشد را برای شما شرح دهیم. با مدیران سنتر همراه باشید.

نقش و وظایف مدیریت بازاریابی معمولاً توسط یک متخصص تعیین و انجام می‌شود. مدیران بازاریابی اغلب طیف وسیعی از فعالیت‌ها، از جمله راه‌اندازی تیم فروش، تبلیغات، برگزاری کمپین‌های مختلف و رویدادها، حضور پررنگ در شبکه‌های اجتماعی را برنامه‌ریزی و نظارت می‌کنند؛ اما وظایف و فعالیت‌های خاصی هر مدیر، به اندازه و ساختار شرکت بستگی دارد.

به عنوان مثال، در حالی که یک مدیر بازاریابی در یک شرکت کوچک‌تر معمولاً رویکرد مدیریت تمامی فیلدهای بازاریابی را در پیش می‌گیرد، فردی نیز به عنوان مدیر در یک سازمان بزرگ‌تر با گروه‌های بازاریابی دیجیتال، محصول یا محتوا تثبیت شده ممکن است تمرکز ویژه‌تری بر اساس نیازهای کسب و کار داشته باشد. مهم نیست که چه نوع سازمانی، مدیران بازاریابی باید بدانند که چگونه برنامه‌ها و کمپین‌ها را بسازند، با تیم‌های مختلف همکاری کنند و در مورد معیارهای بازاریابی گزارش دهند.

مدیران بازاریابی همچنین به درک عمیقی از بازار هدف، مخاطبان هدف، و اینکه چگونه محصول یا خدماتی که تبلیغ می‌کنند به حل مشکلات مشتریان کمک می‌کند، نیاز دارند. انجام تحقیقات بازار و ایجاد شخصیت‌های خریدار هر دو برای تعیین نحوه تعامل و همدلی بهتر با مشتریان از جمله موارد ضروری وظایف یک مدیر بازاریاب است.

 

شرح وظایف مدیر تبلیغات و بازاریابی

کار یک مدیر بازاریابی کار کاملا تیمی است. آن‌ها اغلب کارکردهای مختلف (مانند بازاریابی محصول، متخصصان دیجیتال، محتوا و تیم ‌های خلاق و ایده پرداز) را گرد هم می‌‌آورند و همه این گروه‌‌ها را که کارشان به یک برنامه یا کمپین موفق کمک می‌کند، همسو می‌‌کند.

مدیران بازاریابی علاوه بر همکاری نزدیک با همکاران بازاریاب خود، تیم بازاریابی را به گروه‌های متقابل از جمله مدیریت محصول، فروش یا پشتیبانی مشتری نیز تقسیم بندی می‌کنند.

در کنار ارتباط تیمی با بخش‌های مختلف تیم بازاریابی، مدیر بازاریابی باید توانایی برقراری ارتباط با گروه‌های مختلف در خارج از تیم را نیز داشته باشد. گروه‌هایی که به شناسایی فرصت‌هایی برای ایجاد آگاهی از محصول و تعامل بهتر با مخاطبان هدف کمک ویژه‌ای می‌کنند.

به عنوان مثال، یک مدیر بازاریابی ممکن است نیاز داشته باشد با یک آژانس تبلیغاتی که در حال ایجاد یک کمپین است ارتباط برقرار کند یا برای کمک به تبلیغ یک محصول جدید با با موسسات خبری، تیم‌های تبلیغاتی و … تماس بگیرد.

مدیران بازاریابی همچنین مسئول پیگیری و رهبری تیم در مورد پیشرفت فعالیت‌های بازاریابی و گزارش نتایج کمپین‌ها هستند. در حالی که یک مدیر بازاریابی در یک سازمان بزرگ معمولاً به مدیر یا معاون بازاریابی گزارش می‌دهد، یکی در یک شرکت کوچک‌تر ممکن است مستقیماً به مدیر عامل یا ریاست مجموعه گزارش دهد.

مدیران بازاریابی در زمینه کاری خود تفاوت‌هایی با هم دارند، اما اکثر آن‌ها در برخی وظایف اساسی مشترک هستند. در اینجا یک نمای کلی از وظایف این مدیران را برای شما شرح داده‌ایم:

تصویر مدیران

1- طراحی و اجرای استراتژی بازاریابی

یکی از مهم‌ترین وظایف مدیران ارشد فروش و بازاریاب، طراحی و اجرای استراتژی بازاریابی است. یک مدیر باید بتواند داده‌ها و اطلاعات مربوط به موضوع کسب و کار را به طور کامل بررسی کند، راهکارهایی را ارائه دهد و براساس این موارد برنامه و استراتژی را طراحی و در نقشه راه بازاریابی از آن بهره مند شود.

این استراتژی می‌بایست با هدف افزایش فروش، افزایش مشتری و… طراحی شود و تیم سازی آن نیز بر اساس همین استراتژی انجام بگیرد.

 

2- برنامه سازی و طراحی کمپین‌های فروش

هر شرکتی می‌بایست برنامه‌ها و کمپین‌های موفقی توسط تیم بازاریابی خود ببیند. مدیران بازاریابی تعیین کننده و سازنده فرآیند ساخت این برنامه‌ها هستند و مطمئن می‌شوند که خلاقیت و محتوا با اهداف استراتژیک شرکت همسو هستند. در این راستا مدیران می‌بایست زمان‌بندی داشته و هر سال در بازه‌های زمانی مختلف و بر اساس بودجه شرکت، کمپین‌های تبلیغاتی برگزار کنند. تمامی برنامه ریزی‌های این کمپین از جمله محتواهای مورد نیاز، تعیین درصد تخفیف و هزینه‌های کمپین و هماهنگی آن با بودجه شرکت، تماما به عهده مدیران بازاریابی است.

تصویر وظایف مدیران بازاریابی

3- نظارت کامل بر محتواها

همانطور که می‌دانید بیشتر کاربران در دنیای وب به دنبال اطلاعات برای پاسخ به سوالاتشان هستند. یک مدیر بازاریاب یا شخصا باید به دنبال این موضوعات و نیاز کاربران باشد یا اینکه فردی را با این تخصص تعیین و بر وظایف وی، نظارت کامل داشته باشد. تمامی محتواهایی که در شبکه‌های اجتماعی، وب سایت، بنرهای تبلیغاتی و حتی ارتباط‌های تلفنی فروشندگان با کاربران، تولید و توسعه پیدا می‌کند، می‌بایست از فیلترینگ مدیر بازاریاب بگذرد.

معمولا مدیران در ابتدای هر سال استراتژی محتوایی را تعیین کرده و با ساخت تقویم محتوایی، این موارد تماما نظارت می‌کند. بهتر است بدانید که یک مدیر بازاریاب حتی لازم است که گاهی اوقات خط به خط محتواهای سایت را خوانده تا درستی لحن این محتوا برای جذب مشتری را تایید کند.

 

4- برگزاری رویدادها و حضور در همایش‌ها

یکی از وظایف مدیران بازاریابی، برنامه ریزی برای رویدادها و همایش‌ها است. گاهی اوقات برای نمایش هرچه بهتر یک محصول، می‌بایست در نمایشگاه‌ها و رویدادهای بزرگ شرکت کرد. این همایش منبع عظیمی از مشتریان را به سمت شما سوق می‌دهد. معمولا بازاریاب‌ها با بررسی منابع مختلف و ارتباط با تیم‌های بازاریابی در سراسر کشور، از زمان برگزاری رویدادها باخبر شده و برای آن برنامه ریزی های لازم را در پی می‌گیرند.

برگزاری رویداد نیز یکی دیگر از وظایف اصلی بازاریابی است. آن‌ها با برآورد هزینه و تعیین بازخوردهای مربوطه، سعی می‌کنند رویدادی برگزار کنند که بیشتر بازدهی را برای شرکت داشته باشد.

به عنوان مثال برخی از موسسه‌های آموزشی با برگزاری رویدادهای رایگان آموزش خود، سعی در جذب مخاطب هدف برای برگزاری دوره‌های آموزشی خود هستند.