وقتی به ویژگی­‌های مورد نیاز برای یک مدیر فکر می‌کنید؛ ممکن است فورا به اهمیت ارتباط موثر مدیران دست پیدا نکنید. در صورتی که مدیری موفق خواهد بود که با کمک مهارت‌­های بین فردی بتواند به درستی با دیگر افراد مجموعه خود ارتباط برقرار کند و زمینه­‌ پیشرفت آن‌ها را فراهم آورد. اگر شما هم به دنبال ارتباط موثر و موفق هستید؛ فراگیری 7 مهارت کلی به شما در این حیطه کمک خواهد کرد.

برقرای ارتباط موثر مدیران با کارکنان سبب می‌شود که روحیه تیم بالا رود؛ سطح بهره‌وری افزایش یابد و مشکلات در اسرع وقت حل شوند. مدیران می‌توانند با شرکت در دوره ارتباط موثر و همچنین همنشینی با مدیران سنتر، به تقویت این مهارت‌ها بپردازند و شیوه مدیریتی خود را بهبود ببخشند. 

 

منظور از مهارت­‌های ارتباط موثر مدیران چیست؟

برقرار کردن ارتباط موثر با مدیران مهارتی است که همه‌ مدیران در داشتن آن متفق‌­الانظر هستند. این مهارت­‌ها مجموعه‌های از توانایی­‌های ارتباطی نوشتاری، کلامی و غیرکلامی مدیران محسوب می‌شوند. فراگیری این مهارت‌ها سبب احترام به مافوق می‌شود که در کنار آن دست­یابی به نتایج مثبت پروژه را به همراه دارد؛ همچنین باعث ارتباط موثر در مدیریت می‌شود که همدلی بیشتری با کارکنان را در پیش دارد.

تصویر ارتباط موثر با مدیر

اهمیت برقراری ارتباط موثر با مدیران

داشتن مهارت‌های ارتباط موثر با مدیر بسیار حائز اهمیت است. چرا که سبب تبادل روان اطلاعات در سازمان می‌شود. این امر برای یک مدیریت شایسته، اصلی ضروری به شمار می‌رود که به واسطه آن می‌تواند اهداف سازمان را بهتر پیش ببرد؛ در واقع مدیر با یادگیری مهارت‌های ارتباط موثر و برقراری ارتباط، تیم خود را از اهداف و مسیر آگاه می‌کند؛ به ردیابی پیشرفت کار می‌پردازد و با شناسایی نقاط منفی و مثبت، بهره­‌وری را بهبود می‌دهد.

 

مهم‌­ترین مهارت‌­های ارتباط موثر مدیران

ارتباط موثر مدیر با کارکنان برای هدایت و بالا بردن روحیه تیم در مواقع اختلال ضروری است. اگر نتوانید به درستی با کارکنان خود ارتباط برقرار بگیرید؛ نمی‌توانید از مشکلات، نقاط قوت و ضعف آن‌ها و همچنین سازمان آگاهی یابید. مهارت‌های ارتباط موثر با مدیران که بر پایه خاصی بنا شده­‌اند؛ ویژگی­‌های خوب یک مدیر شایسته را در شما رشد می‌دهند و سبب تقویت ارتباطات مدیریتی شما می‌شوند.

 

  • به سبک‌­های مختلف، ارتباط برقرار کنید

تا می‌توانید ارتباط خود را با کارکنانتان بیشتر کنید. این ارتباط می‌تواند از راه دور، به صورت حضوری و یا حتی مجازی برقرار شود. مهم این است که جلساتی در روند منظم برای ارتباط بیشتر تشکیل شود. چرا که در این ارتباطات متوجه عیب‌ها و مشکلات می‌شوید و می‌توانید نظارت بیشتری بر روند انجام پروژه‌ها داشته باشید.

 

  • با همدلی گوش دهید

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های ارتباط موثر مدیران، خوب گوش کردن آن‌ها است. کارکنان شما باید احساس کنند که شنیده می‌شوند و در نتیجه به حرف‌های آن‌ها بها داده خواهد شد. با گوش دادن، یاد می‌گیرید که چه چیزی خوب یا بد است و چگونه می‌تواند بهتر باشد. همچنین اگر می‌خواهید فرد مقابل‌تان از شنیده شدن توسط شما، اطمینان یابد؛ در طی زمان گفتگو، از پرسیدن سوالاتی همچون «به من کمک کن تا بفهمم …»، «چطور اینگونه فکر می‌کنید؟» و «چه راه حلی دارید؟»، غافل نشوید.

تصویر ارتباط موثر در مدیریت

  • به درک و شناخت کافی برسید

هر بار که ارتباط برقرار می‌کنید؛ فرصتی ایجاد می‌شود تا به شناخت بیشتری از مخاطبان برسید. این شناخت در حوزه­ ارتباط موثر با مدیران به شما کمک می‌کند که به صورت جداگانه با هر شخصی رفتار کنید؛ همچنین شناخت توانایی­‌ها و نقاط قوت و ضعف کارکنان این امکان را به شما می‌دهد؛ که پروژه‌هایی با توجه به قابلیت آن‌ها تعریف کنید و بهترین خروجی را بگیرید.

 

  • بازخورد بگیرید

سعی کنید در روند کاری خود، بازخورد بگیرید. این فرآیند می‌تواند حتی در برابر یک مسئله کوچک همچون تغییر دکوراسیون فضای اتاق نیز انجام شود. مهم این است که شخص در روند ارتباط موثر با مدیر قرار بگیرد. به این فکر کنید که چه راه­‌هایی سبب می‌شوند تا بازخورد بیشتری بگیرید. شما می‌توانید درباره چندین ایده با کارکنان به گفتگو بپردازید و از آن‌ها بازخورد بگیرید. نظر آن‌ها را بپرسید و با دلایل صریح، آن را رد کنید یا بپذیرید. مهم آن است که شخص بداند افکارش ارزشمند است و صدایش شنیده می‌شود. 

 

  • صریح و شفاف صحبت کنید

برای داشتن ارتباط موثر در مدیریت باید یاد بگیرید که از ایجاد هرگونه ابهام در ذهن مخاطب خود بپرهیزید. زمانی که اطلاعاتی را به اشتراک می‌گذارید؛ درباره آن‌ها و وضعیت سازمان یا کسب و کار خود به صورت واضح صحبت کنید. به حقایق پایبند باشید و از حدس و گمان خودداری کنید. هرچه شما به صورت ناواضح رفتار کنید؛ اعتماد کارکنان خود را از دست می‌دهید؛ همچنین توجه داشته باشید که از کنایه زدن خودداری کنید چرا که این کار علاوه بر آن که سبب رنجش آن‌ها می‌شود؛ سبب ابهام در دریافت منظور شما می‌شوند و ممکن است هزار تفسیر دیگر از آن انجام دهند که سبب دوری آن‌‌ها از شما خواهد شد.

 

  • شور و شوق خود را نشان دهید

وقتی در هنگام انجام دادن پروژه‌­ها، شور و اشتیاق خود را از روند کار یا نتیجه آن نشان می‌دهید؛ این احساس مثبت به کارکنان شما انتقال پیدا می‌کند و سبب ایجاد شور و انگیزه در آن‌ها می‌شود. این اصلی مهم در مهارت‌های ارتباط موثر مدیران به شمار می‌رود که در چه زمانی و چگونه، احساسات خود را بیان کنند تا منزله پیشرفت بیشتر کارکنان را فراهم آورند. این عمل در شیوه برقراری ارتباط موثر با مدیران تحلیلگر نیز بسیار کارآمد است. چرا که خیال آن‌ها را تا حدودی از احساس مسئولیت نسبت به کار و نتیجه آن راحت می‌کند.

 

  • خود را در دسترس قرار دهید

برای اینکه ارتباطات خود را تقویت کنید؛ همیشه در دسترس باشید. منظور این نیست که همیشه در شرکت حضور داشته باشید یا به تماس‌ها پاسخ دهید. آنچه اهمیت دارد این است که به­‌گونه‌­ای رفتار کنید که کارمندان بتوانند به راحتی با شما ارتباط بگیرند و مشکلات یا خبرهای مهم را به شما برسانند.