یکی از مهم‌ترین بخش‌های زندگی هر آدمی پیدا کردن شغلی مناسب است. با توجه به اهمیت این موضوع معمولا افراد سعی دارند در بهترین حالت در جلسه استخدامی حاضر شوند و صفر تا صد خود را ارائه دهند. یکی از مواردی که لازم است توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید فن بیان است.

فن بیان در مصاحبه استخدامی می‌تواند تا حد زیادی در انتخاب شما تاثیر داشته باشد؛ پس حتما قبل از شروع مصاحبه استخدامی به نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم دقت کنید و آن‌ها را به کار گیرید.

مدیران سنتر به عنوان یکی از معتبرترین مجموعه‌هایی که در زمینه توسعه فردی و رهبری آموزش‌هایی استاندارد تهیه کرده است و شما میتوانید با شرکت در دوره فن بیان جلسه مصاحبه استخدامی خود را با موفقیت پشت سر بگذارید.

توجه به نکاتی که در ادامه عنوان می‌شود و مطالعه بهترین کتاب‌های فن بیان به شما کمک می‌کند تا تجربه‌ای خوشایند داشته باشید.

 

هر آنچه باید در مورد فن بیان در مصاحبه استخدامی بدانید!

قبل از اینکه روز موعود فرا رسد بهتر است روش‌های تقویت فن بیان را بیاموزید و سعی کنید در موقعیت‌های مختلف از آن‌ها استفاده کنید. استفاده از تمرینات عملی فن بیان به شما کمک می‌کند تا بتوانید با بطن موضوع آشنا شوید و به صورت حرفه‌ای این موضوع را درک کنید.

برای اینکه بدانید چگونه فن بیان خوبی داشته باشیم و با موفقیت از جلسه مصاحبه استخدامی بیرون بیایید نکاتی که در ادامه عنوان کردیم را سرلوحه کار خود قرار دهید.

تصویر فن بیان

1. واضح و شیوا صحبت کنید.

خیلی از افراد صدای جذاب و دلنشینی دارند؛ اما چون به درستی کلمات و جملات را ادا نمی‌کنند و اصطلاحا ماهیچه‌های فک و دهان را به اندازه استاندارد باز نمی‌کنند و ما تنها صدایی محو، ناملموس، کلمات ناقص و غیر قابل درک از آن‌ها می‌شنویم.

گاهی افراد به سبب کمبود اعتماد به نفس از بیان واضح و شیوا کلمات سر باز می‌زنند که این نکته قطعا تاثیر منفی در مصاحبه استخدامی شما خواهد داشت.

پس اولین نکته‌ای که فن بیان در مصاحبه استخدامی را تحت تاثیر قرار می‌دهد واضح صحبت کردن است.

 

2. کلمات را شمرده شمرده ادا کنید.

گاهی افراد به سبب استرسی که در جلسه مصاحبه دارند تند تند صحبت می‌کنند که همین عامل موجب می‌شود برخی کلمات را کامل به زبان نیاورند و یا حین گفتگو نحوه ادای کلمات تغییر کند؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتما شمرده شمرده و با آرامش صحبت کنید.

برای اینکه این مرحله را به درستی پشت سر بگذارید، پیشنهاد می‌کنیم قبل از شروع جلسه یکبار آنچه قرار است عنوان شود را با خود مرور کنید تا مطمئن شوید که همه چیز در بهترین حالت خود قرار دارد.

  • احترام کلامی را رعایت کنید.

شخص مقابل خود را با افعال جمع مورد خطاب قرار دهید. در جلسه اول از صدا زدن فامیلی افراد بدون پیشوند خانم یا آقا خودداری کنید. چنین مواردی احترام کلامی نام دارد که ضمن ایجاد فضایی رسمی، میزان ادب و شخصیت شما را نیز تعیین می‌کند.

 

3. از ادای جملات منفی بپرهیزید.

به بار حسی کلمات دقت کنید. در جلسه اول جدا از بررسی میزان تخصص و مهارت رفتارها و جهت فکری شما زیر ذره بین است؛ پس بهتر است در این جلسه بیشتر به کلماتی که به زبان می‌آورید توجه داشته باشید.

شکایت کردن از مسیر یا گرمای هوا یا نحوه برخورد پرسنل را برای بعد بگذارید و سعی کنید در دید اول مثبت ظاهر شوید.

 

4. به اندازه حرف بزنید.

به اندازه صحبت کنید، یعنی دقیقا به اندازه پاسخ سوالی که از شما پرسیده شده جواب دهید، نه بیشتر و نه کمتر.

رعایت کردن این نکات نشان دهنده حرفه‌ای بودن شماست. کوتاه اما دقیق صحبت کنید. دقیقا به همان اندازه‌ای که از شما خواسته شده. به حواشی‌ها نپردازید و مقدمه‌چینی نکنید.

تصویر فن بیان در مصاحبه

5. بکارگیری الفاظ تخصصی

حواستان باشد جلسه‌ای که در آن حاضر شده‌اید، قرار است آینده کاری شما را رقم برند؛ پس آنچنان که در روابط دوستانه و صمیمی خود صحبت می‌کنید در این جلسه برخورد نکنید.

استفاده از الفاظ تخصصی در حوزه کاری خود می‌تواند میزان مهارت و سابقه کاری شما را نمایش دهد.

 

6. سوال بپرسید.

سع ی نید شما نیز آنچه را که برایتان اهمیت دارد و اولویت است را بیان کنید یا بپرسید.

مثلا شرح وظایف من چیست؟

قرار است در چه تیمی مشغول به کار شوم؟

در این حیطه باید چه خصوصیات فردی داشت؟

توجه به فن بیان در جلسه استخدامی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اما نکات دیگری نیز وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید مثلا:

  • اصول و فنون زبان بدن را پیاده سازی کنید.
  • با ظاهر آراسته و مرتب در جلسه حاضر شوید.
  • خوب گوش دادن، بخشی از فن بیان در مصاحبه استخدامی محسوب می‌شود.
  • طوری رفتار کنید که با اعتماد به نفس به نظر برسید.
  • صداقت داشته باشید تا آنچه به زبان می‌آورید گیرا و دلنشین باشد.
  • به بازخوردهایی که از جانب فرد مصاحبه کننده دریافت می‌کنید، توجه داشته باشید.
  • آداب و معاشرت و اتیکت رفتاری استاندارد را حفظ کنید.